Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan'da Trend Ajansı’nın Kamuoyu Araştırmaları Sonucuna Göre GERB’in Oy Oranı % 26.1

Çarşamba, 22 Mayıs 2024 Bulgaristan 

Bulgaristan Ulusal Meclis seçimleri bugün yapılsaydı GERB, seçmenlerin %10'undan biraz fazlasıyla ikinci parti karşısında rahat bir üstünlüğe sahip olacaktı. Sırada neredeyse benzer sonuçlara sahip 3 siyasi oluşum var: PP-DB (%15,4), HÖH/DPS (%14,9) ve "Vızrajdane" (%14,8).

Bu, Trend kamu araştırmaları ajansının Bulgaristan vatandaşlarının seçim öncesi tutumlarına yönelik olarak "24 saat" gazetesi tarafından yaptırılan bir sosyolojik araştırmanın verilerine dayanmaktadır. Araştırma, 11-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında, 18 yaş üstü 1003 kişiyle tablet aracılığıyla doğrudan yarı standartlaştırılmış yüz yüze görüşme yöntemiyle gerçekleştirilmiştir.

Kamuoyu araştırmacılarına göre, ikinci, üçüncü ve dördüncü sıra için mücadeleyi belirleyecek olan kampanyanın kalan günleridir.

Veriler BSP'nin %8,5 oy oranıyla beşinci sıradaki yerini koruduğunu, onu %5,5 ile "Böyle bir millet var" partisinin izlediğini gösteriyor.

Parlamentoda temsil barajının altında kalan partiler ise Solidarna Bulgaria (%2.4), Mavi Bulgaristan (%1.8), Solsular (%1.4), Bulgaristan'ın Yükselişi (%1.2) ve VMRO (%1.1).

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN