Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

BULGARİSTAN'DAN TÜRKİYE'YE AMBULANSLA UYUŞTURUCU GEÇİRDİLER: 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Çarşamba, 20 Eylül 2023 
Bulgaristan’dan İstanbul’a gelen hasta nakil ambulansında uyuşturucu bulundu. Türkiye’ye girişinin ardından takibe alınan ambulansa İstanbul’a gelindiğinde operasyon yapıldı. ...

Bulgaristan’dan İstanbul’a gelen hasta nakil ambulansında uyuşturucu bulundu. Türkiye’ye girişinin ardından takibe alınan ambulansa İstanbul’a gelindiğinde operasyon yapıldı. Operasyonda 84 kilogram skunk ve 32 kilo eroin maddesi ele geçirildi. Polis, olayla ilgili olarak 2 kişiyi gözaltına aldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bulgaristan’dan İstanbul’a gelen hasta nakil aracına yönelik uyuşturucu operasyonu gerçekleştirdi.

Bir ihbarı değerlendiren ekipler, hasta nakil ambulansını ülkeye giriş yapmasının ardından teknik ve fiziki takibe aldı.

Ekipler, İstanbul’a gelen ambulansı bir süre takip ettikten sonra durdurdu.

Ambulanstaki 2 yabancı uyruklu kişi gözaltına alınırken yapılan aramalarda gizli bölmelerde, 84 kilogram skunk ve 32 kilo eroin ele geçirildi.

Ekipler, Eyüpsultan’da da bir adrese uyuşturucu operasyonu düzenledi. Burada da Bosna Hersek uyruklu 4 kişi gözaltına alındı. Adreste yapılan aramalarda 44.5 kilogram skunk ele geçirildi. İki farklı operasyonda gözaltına alınan yabancı uyruklu 6 kişi işlemleri için emniyete götürüldü.

Operasyonlara ait görüntülerle ayrıntıları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaştı.

Yerlikaya paylaşımında, ‘Zehir tacirlerinin her an enselerindeyiz. Nerede olursa olsunlar onlara hayatı dar etmeye kararlıyız’ ifadelerine yer verdi.
DHA

Kaynak : Bakış

YORUM BIRAKIN