Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan İçişleri Bakanı Atanas İlkov Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Mehmet Sait Uyanık ile bir araya geldi

Salı, 3 Eylül 2024 Bulgaristan

Görüşmeler sırasında Bakan Ali Yerlikaya'ya Bulgaristan'ı ziyaret etmesi için bir davet yapıldı. Görüşmelerde öne çıkan ortak öncelikler; ortak sınırın güvenliğinin sağlanmasına yönelik tedbirler, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele ve Kaptan Andreevo Sınır Kapısı'nın yeniden inşası oldu.

İçişleri Bakanı Atanas İlkov, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi  Mehmet Sait Uyanık ile görüştü. 

Büyükelçilik temsilcilerini memnuniyetle karşılayan Bakan, iki ülke arasındaki geleneksel ortaklığın karşılıklı çıkarları ilgilendiren tüm alanlarda devam edeceği umudunu dile getirdi. Görüşmelerde göç yönetimi ve ortak sınırın güvenliği, uyuşturucu kaçakçılığına karşı önlemler ve sınır kapısının genişletilmesi yoluyla Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndan geçişi kolaylaştıracak projeler de dahil olmak üzere işbirliğinin öncelikleri ele alındı.

Büyükelçi Mehmet Sait Uyanık ev sahibine başarılı bir görev süresi ve hükümetin önündeki temel görevlerin yerine getirilmesinde başarılar diledi.

Taraflar, içişleri alanında taraflar arasındaki iyi işbirliğini bir kez daha teyit ederek, bu işbirliğini geliştirecek ve yetkilileri daha da iyi sonuçlar elde etmek üzere birlikte çalışmaya teşvik edecek tedbirleri görüştüler.

Her iki ülkenin yetkili makamlarının artan diyalog ve eylemleri sonucunda göç baskısının yüzde 70'ten fazla azaldığını kaydettiler.

Büyükelçi, hava yolu da dahil olmak üzere Avrupa'ya ve Avrupa'dan uyuşturucu kaçakçılığının önünü kesen İçişleri Bakanlığı'nın hizmetlerine teşekkür etti.

Ayrıca vatandaşların Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'ndan sorunsuz geçişi için iyi bir ortak organizasyon yapıldığını ve bu yıl Türkiye'ye girişte günde 5.000 ila 9.000 arasında, Bulgaristan'a çıkışta ise 3.500 ila 5.500 arasında olmak üzere rekor sayıda yolcu aracının kaydedildiğini belirtti. Bu bağlamda, sınır kapısının tamamen yeniden inşası ve yenilenmesine yönelik proje ele alındı.

Görüşme sırasında Bakan Atanas İlkov, Türk mevkidaşı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı Sofya'yı ziyaret etmeye davet etti.

Saygı göstergesi olarak ve karşılıklı iyi işbirliği arzusunu teyit etmek üzere ev sahipleri ve konuklar karşılıklı plaket ve sembolik hediyeler takdim ettiler.

Foto:MVR

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN