Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan-Sırbistan sınır bölgesinde turizmin geliştirilmesine yönelik projeler finanse edilecek

Perşembe, 17 Ağustos 2023 

SchengenVisaInfo.com tarafından yapılan bir anket, çoğunluğu 25 ila 34 yaşları arasında olan katılımcıların yüzde 62,3’ünün Avrupa Birliği (AB) ülkelerine taşınmayı düşünmediklerini ortaya çıkardı.

Gençlerin yüzde 37.7’si Kosova’dan ayrılma planlarını açıkladı. Anketin bulguları, AB’yi daha önce ziyaret etmemiş olanlar arasında AB’ye geçme arzusunun çok güçlü olduğunu gösterirken, AB’yi ziyaret eden tüm katılımcılar yakın zamanda oraya taşınmayı düşünmediklerini teyit ettiler.

Tüm yanıt verenlerin yalnızca yüzde 2,6’sının AB’ye seyahat etmeyi ve ayda yaklaşık bin Euro  kazanmayı planladığı için bu iddia daha da destekleniyor.  Bin Euro Kosova’daki ortalama maaşın üzerinde bir tutar. Katılımcıların yüzde 88,5’inin iddia ettiği gibi mesleki durumlarının ağırlıklı olarak istihdam edildiği, katılımcıların yüzde 59,6’sının üniversite ve lisans üstü eğitime sahip olduğu, ayrıca en yaygın mesleğin bilişimteknolojisi, iletişim ve medyası olduğu ve katılımcıların yüzde 46,5’inin bu tür bir mesleğe sahip olduğu belirtildi.

Kaynak: Kosovaport

YORUM BIRAKIN