Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Çernooçene’de Makaza Sınır Kapısı’na giden yolu üzerinde yaya üst geçidi inşa edilecek

Çarşamba, 13 Aralık 2023 Bulgaristan

Çernoçene (Yenipazar) Belediye Başkanı Müh. Aycan Ahmet, hibe desteği almaya hak kazanan I-5 /Haskovo (Hasköy)-Kırcaali-Makaza Sınır Kontrol Noktası/ uluslararası karayolu üzerinde bir yaya üst geçidi inşaatına ilişkin projenin finansmanı için sözleşme imzaladı.

Proje, Mineralni Bani (Meriçler) - Çernooçene (Yenipazar) Yerel Girişim Grubu (MİG) Derneği’nin Toplumların Önderliğinde Yerel Gelişim Stratejisi çerçevesinde Her Türlü Küçük Ölçekli Altyapının Oluşturulması, İyileştirilmesi Veya Genişletilmesine Yönelik Yatırımlar Tedbiri kapsamında finanse edilmektedir.  

Sözleşme, üç taraflı olarak Devlet Tarım Fonu, Mineralni Bani – Çernooçene MİG Derneği ve Çernooçene Belediyesi tarafından imzalandı.

Yaya üst geçidi üzerinde hareket etmekte zorluk çeken engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek bir asansör de yer alacak.

Halihazırda Makaza (Makas)-Nimfeya (Yanıkköy) Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte araç akışının yoğunluğu ciddi oranda arttı. İnsanların karşıdan karşıya geçmesi son derece riskli ve gerçek kaza tehlikesi oluşturur.

Projenin uygulanması, yeni 4 no’lu mahallenin oluşturulması ve tamamen iyileştirilmesine yönelik uzun yıllar süren faaliyetlerin sonuçlandırılmasının bir parçasıdır. Bölgede önemli bir kısmı belediye arazilerinde olmak üzere 60'tan fazla yeni ev inşa edildi.

Mahallede iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Enerji iletimi, su temini ve kanalizasyon şebekeleri kuruldu. Sokaklar asfaltlandı ve çevre düzenlemesi yapıldı. Park alanları oluşturuldu ve park aydınlatması yapıldı.

Belediye Başkanı Müh. Aycan Ahmet, belediye idaresinin temel amacının mekânsal çözümlerle ilçe halkının yaşam kalitesini artırmak ve konfor yaratmak olduğunu vurguladı.

İsmet İSMAİL
Kaynak: Kıraali Haber

YORUM BIRAKIN