Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Cumhurbaşkanı Radev: Üçüncü hükümet kurma yetkisini almak isteyen partilerin sayısı artıyor

Salı, 25 Haziran 2024 Bulgaristan

Cumhurbaşkanı, hükümet kurma görevinin ilk kez verilmesine ilişkin anayasal prosedür çerçevesinde "Değişime Devam Ediyoruz - Demokratik Bulgaristan" parlamento grubu temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, "Değişime Devam Ediyoruz - Demokratik Bulgaristan" parlamento grubu temsilcileriyle bugün cumhurbaşkanlığı kurumunda yaptığı görüşmenin başında, “Seçimlerden hemen sonra "Değişime Devam Ediyoruz-Demokratik Bulgaristan" parlamento grubu muhalefette kalacağını ve GERB ve HÖH ile güçlerini birleştirme politikalarına girmeyeceğini açıkladı. Bugün de bu tutumunuzu sürdürüyor musunuz ve GERB-HÖH'nin ilk görevle birlikte önceki ortak hükümet programınızdaki aynı öncelikleri öne süren bir hükümet önermesi durumunda, onların arkasında durmayacak ve bu öncelikler için onları desteklemeyecek misiniz?”  diye soru yöneltti.

Düzenli bir hükümetin kurulması için ilk keşif yetkisinin verilmesine ilişkin anayasal prosedür doğrultusunda Cumhurbaşkanı, yeni seçilen 50. Ulusal Meclis'teki siyasi partilerle istişarelerde bulunuyor. Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı İliana Yotova da yer aldı.

Rumen Radev, birinci görev henüz görüşülürken ikinci ve üçüncü görev hakkında konuşmaktan genellikle kaçındığını ancak siyasi durumun oldukça karmaşık olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı, "Bu, üçüncü yetkinin uygulanmasını taahhüt edemeyeceğiniz anlamına mı geliyor?" diye sordu. Rumen Radev üçüncü yetkiyi almak isteyen partilerin çoğaldığını ve dün "Uyanış" partisinin 125 milletvekilinin tamamını GERB-HÖH karşıtı bir koalisyonda bir araya getirme teklifinde bulunduğunu hatırlattı.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN