Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Bulgaristan sınırında bekleme olmayacak

Perşembe, 27 Nisan 2023 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bulgaristan sınırındaki ihracat kuyruğuyla ilgili, “Bulgaristan tarafında hat sayısı azdı, özellikle tırların geçmesi için bizimde desteğimizle Bulgaristan tarafı oradaki faklı yapılanmalar vardı temizlediler. Yeni 3 tane hat açtılar, artık burada bekleme olmayacak” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) Meclis Toplantısı’na katıldı. Krizlerin, savaşların yüzde 60’ının Türkiye’nin etrafında olduğuna değinen Çavuşoğlu, “Amerika ile Avrupa’nın yavaş yavaş merkezdeki gücünün azaldığını görüyoruz. Batı merkezli dünyanın sonunun geldiğini söyleyenler var. Biz kimsenin ekonomisinin kötü olmasını istemeyiz. AB enerji konusunda Rusya’ya bağımlıydı şimdi farklı bölgelere bağımlı. Yıllardır yaptığımız stratejik hamleler sayesinde, enerjide merkez haline geldik. Balkanlarda 90’lara döneme eğilimi vardı hemen devreye girdik” diye konuştu.

“Bulgaristan sınırındaki tır kuyruğu”

Bulgaristan sınırındaki ihracat kuyruğuna da değinen Bakan Çavuşoğlu, “Bulgaristan tarafında hat sayısı azdı. Özellikle tırların geçmesi için bizimde desteğimizle Bulgaristan tarafı oradaki faklı yapılanmalar vardı temizlediler. Teşekkür ediyoruz komşumuz Bulgaristan’a. Yeni 3 tane hat açtılar, artık burada bekleme olmayacak. Yurt dışından gelen gurbetçi vatandaşlarımız içinde çok iyi olacak. Önümüzdeki günlerde seçimden önce açılışını yapacağız. Bu çok önemli bir gelişme oldu. Laboratuvarda kuruluyor. Önümüzdeki aylarda laboratuvarda açılacak. Oradaki laboratuvar açılıncaya kadar sizlerden gelen talepler neticesinde biz, artık oradan alınan numuneleri 2 saatte bir başkente gönderiyoruz. Eskiden günde bir giderdi” şeklinde konuştu. 

Kaynak: cnntürk

YORUM BIRAKIN