Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Efsane sporcu Naim Süleymanoğlu kabri başında anıldı

Pazar, 19 Kasım 2023 İstanbul  [Fotograf: DHA]

Bulgaristan Türklerinin ve Türk Dünyasının gururu, dünya halterinin efsane ismi Naim Süleymanoğlu, ölümünün 6'ncı yıl dönümünde dün kabri başında anıldı.

Dünya spor tarihinin efsane ismi, milli halterci Naim Süleymanoğlu, vefatının 6. yıl dönümünde Edirnekapı Mezarlığı'nda bulunan kabri başında anıldı. THF Başkanı Talat Ünlü ve federasyon temsilcileri, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, birçok kurum ve kişi anma törenine çelenk gönderirken saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından efsane sporcunun anma töreni başladı.

Talat Ünlü, Türk halterinin Naim Süleymanoğlu ile zirveye çıktığını belirterek, “Sayısız olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonlukları bulunan bir sporcumuzdu. Türkiye’de halter, Naim’le zirveye çıkmıştır. Efsane ve dünyanın en iyi haltercisi, bu branşta gelmiş geçmiş en iyi sporcu. Şahsiyetiyle, yaşantısıyla, başarılarıyla gençlere ekol olmuş bir sporcu. Elbette Naim’i burada anlatmaya kelimeler, cümleler ve zaman yetmez. 50 yıllık hayatında çok güzel spor yaşantısı oldu ama aramızdan erken ayrıldı.” ifadelerini kullandı.

Hasan Öztürk ise “Tüm dünya onu insan üstü rekorlarıyla tanıdı ama Bulgaristan Türkleri için o onların kurtuluş ve özgürlük mücadelesinin meşalesiydi.” değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla tören sona erdi.
 




 

YORUM BIRAKIN