Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

_ EĞİTİM AYDINLATIR...

_ EĞİTİM AYDINLATIR...…
Günümüzde sosyoekonomik açıdan bakıldığında; gelişmiş toplumlar, gelişmekte olan toplumlar ve az gelişmiş toplumlar olarak ayrılmaktadır. Ekonomik yönden bir toplumda kişi başına düşen milli gelirin seviyesi gelişmişliğin ölçülmesinde bir kriter olarak ele alınmasına rağmen kanaatimce tek başına bir değer ve anlam taşımamaktadır. Milli gelir seviyesi yüksek toplumlara belki refah toplumu diyebilirsiniz ancak bu her zaman gelişmişliği ifade etmeyebilir. Gelişmişlik kavramı içerisinde insan hak ve özgürlükleri, bunların kullanılması, okullaşma oranları, eğitimin kalitesi ve düzeyi, sağlık alt yapısı gibi faktörler büyük önem taşımaktadır.
Dolayısıyla bir ülkenin eğitim gören çocukları ve gençleri o ülkenin en büyük manevi değeri, en büyük varlığı ve geleceğinin garantisidir. Unutmayalım ki okullarımızda ülkemizin geleceğini üretiyoruz.
Bu konuya değinmişken Mustafa Kemal Atatürk’ün şu söylemine yer vermek istedim.
_ “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder” _ Bu itibarla toplum olarak gençlerimizden manevi değerlerimizi göz ardı etmeksizin ülkemizi çağdaş ülkeler seviyesine taşımalarını ve hatta o seviyenin üzerine çıkmalarını beklemek hakkımızdır. Ancak dünyada bilgi, eğitim ve teknolojik gelişmeler konusunda çok ciddi ve çok büyük bir rekabet ortamı yaşanmaktadır. Bu nedenle evlatlarımızı bu yarışta başa baş mücadele edebilmeleri için yeterli bilgi ve eğitimle donatmak da toplumun ana görevlerinin başında gelmektedir. Bu öyle bir yarıştır ki gözünüzü kırpacak kadar geri kaldığınızda rakipleriniz gözle görülemeyecek kadar sizden uzaklaşmış olabilirler. Hangimiz istemeyiz ki, bu yarışta şeref kürsüsünde şanlı Bayrağımızın gölgesinde ödülünü almış çocuklarımızı gençlerimizi coşkuyla ve gururla alkışlamayı..? _

Fügen Erconk Kağıtçıbaşı
Bursa

YORUM BIRAKIN