Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Filibe’de Düzenlenen, 100. Yıl Cumhuriyet Konseri ve “Objektifimizden Türkiye” Adlı Fotoğraf Sergisi Büyük İlgi Gördü

Çarşamba, 13 Aralık 2023 Bulgaristan

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı münasebetiyle Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü’nün daveti ve ev sahipliğinde, BULTİŞAD’ın (Bulgar-Türk Ticaret ve Sanayi Odası) destekleriyle düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Konseri ve “Objektifimizden Türkiye” Fotoğraf Sergisi büyük ilgi gördü.  Filibe (Plovdiv) şehrindeki Boris Hristov Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik Türkiye Cumhuriyetinin 100. Yılına adanmış son etkinlik oldu.

İlk önce uluslararası FIAP unvanlı fotoğraf sanatçıları olan karı-koca; Film-San Vakfı Başkan Yardımcısı Neslihan Akça, AFIAP (Artiste FIAP) ve İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Semih Akça, EFIAP (p/Excellence FIAP Platinum), Balkan göçmeni ailelerin çocukları olarak Ata topraklarında anlamlı bir sergi açtılar.

Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerini yansıtan fotoğraflardan oluşan “Objektifimizden Türkiye” adlı sergiye Filibe ve diğer illerden çok sayıda sanatseverler katıldı.

Orkestra şefi Ahmet Hamdi Zafer yönetimindeki Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrası, solistler Miço Dimitrov ve Alper Ünlütürk’ün seslendirdiği parçalarla izleyenlere muhteşem bir müzik ziyafeti sundular.

 

 

 

 

Kaynak: KIRCAALİ HABER

YORUM BIRAKIN