Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Geleneksel Maşkılı Köyü Bahar Şenliği yeniden yapıldı

Salı, 02 Mayıs 2023 

Üç yıllık bir aradan sonra Kırcaali'nin Kobilyane (Maşkılı) köyünde geleneksel olarak gerçekleştirilen bahar şenliği yeniden yapıldı. Çevre köylerden çok sayıda insanın akın ettiği etkinliğe Türkiye, Belçika, İngiltere ve Hollanda'dan gelen vatandaşlarımız de misafir oldular. Resmi konuklar arasında Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Başkan Yardımcısı ve Kırcaali Belediye Başkanı  Hasan Azis, Belediye Meclis Başkanı Hüseyin Ahmet ile Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Şükrü yer aldı. Kobilyane köyü şenliğine Türkiye Cumhuriyeti’nde İYİ Parti'nin Milletvekili adayı Mehmet Erişen de katıldı. Kendisi aslen Kırcaali'nin Boyno köyündendir.

HÖH Başkan Yardımcısı ve Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, köy sakinleri ve misafirlerine hitaben selamlama konuşmasında dün, bugün ve yarın toplumumuzun güçlü birlik ve güçlü bir kaynaşma olmak üzere tek bir şeye ihtiyacı olduğunu belirtti.  Azis, “Dünyanın neresinde olursa olsun bizi birleştiren örf ve adetlerimizdir. Her birimizin kalbi, kendi memleketi, sılası hakkında bir şey duyduğunda sevinir. Her şey birlik ve beraberlik üzerine kurulabilir. Bu toplumumuzun gücüdür” dedi. Hak ve Özgürlükler Hareketi'ni desteklemek için iki yıl içinde yedi kez sandık başına giden bölgeden, ülkeden, Türkiye, Avrupa, Amerika'dan tüm seçmenlere şahsi ve HÖH adına en içten teşekkürlerini sundu.  

Organizatörler adına Göçmenler Organizasyon Komitesi Başkanı İstanbul'dan Avukat Cemal Vatansever de köy sakinleri ve misafirlere hitaben bir selamlama konuşması yaptı.

Yerli şair Habibe Ahmet’in hatırası, “Memleketim” şiiriyle yad edildi. Habibe Ahmet yaşasaydı, bu yıl 70 yaşına girecekti.

Köy merkezinde düzenlenen şenlik programında müzik ve halk oyunları içerikliydi. Sanat yönetmenliğini Yüksel Esen ve Nilgün Apti, müzik yönetmenliğini Ayhan Işık’ın yaptığı Kırcaali Ömer Lütfi Kültür Derneği’nin çatısı altındaki Kırcaali Türk Folklor Ekibi bir buçuk saat süren bir konser sundu. Seyirciler tarafından bol alkış aldı.

Sanat yönetmenliğini Nuray Yusuf’un yaptığı Momçilgrad (Mestanlı) Türk Kültür Sanat ve Etkileşim Derneği'nin (TÜRKSADER) çatısı altındaki Rodop Esintileri Türk Halk Oyunları Ekibi’nde yer alan küçük amatör sanatçılar da büyük alkışlarla karşılandılar. Programda sahne alan Orient Grubu, çalıp söylediği şarkılarla katılımcılara neşeli anlar yaşattı.

Köy meydanında kıvrak horalar tepildi.

Güner ŞÜKRÜ







Kaynak: KIRCAALİ HABER

YORUM BIRAKIN