Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

GERB-SDS İttifakı, 1 Mayıs’a kadar PP-DB İttifakı’nın önereceği kabine listesini görmek istiyor

Çarşamba, 26 Nisan 2023 

Bulgaristan'ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB)-Demokratik Güçler Birliği (SDS) İttifakı Meclis Başkanı Desislava Atanasova, “Beklentiler, ikinci siyasi gücün gelenek dışı hareket etmeyi uygun görmesi durumunda birinci hükümet kurma yetkisini iade etmemiz yöndedir” diye kaydetti.

GERB, Değişime Devam (PP) - Demokratik Bulgaristan (PP-DB) İttifakı’nın hükümeti kurmak için ikinci görevi verdikten sonra destek bekleyecekleri bir kabine listesini sunması için son tarih belirledi.

Atanasova, PP-DB temsilcileriyle yaptıkları görüşmenin ardından yaptığı basın açıklamasında, “PP-DB’den mesai arkadaşlarımız hala geleneksel olmayan bir şekilde hareket etmemizi, birinci hükümet kurma yetkisini iade etmemizi ve onları yasama otoritesi olarak kontrol ederek desteklememizi doğru buluyorlarsa, tatil günlerinde önerecekleri yeni kabine listesini ve yapısının bize sağlanmasını şart koştuk. Bu olmazsa, Meclis’te çoğunluk oluşturma ve ortak bir hükümet kurma konusunda gayri resmi olarak hareket ettiklerini inanmak için nedenlerimiz olacak” diye açıkladı.

GERB-SDS İttifakı Meclis Grubu Başkanı, PP-DB İttifakı liderlerinin görüşmede hazır bulunmaması hakkında da yorum yaptı. Atanasova, “Sayın Vasilev, görüşmeye gelmedi, oysa katılacağını bana teyit etmişti. Bu, onların dün söylediklerine ciddi bir bağlılıklarının olmadığının açık bir göstergesidir. Dün bir şey söyleyip bugün başka bir şey yapmanın nedenini bilmiyorum” dedi.

Foto: https://www.gerb.bg/bg
                                                                                                                                                                                                             Kaynak: KIRCAALİ HABER

YORUM BIRAKIN