Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

GERB- SDS koalisyonu da azınlıklar hükümeti sunacak

Çarşamba, 03 Mayıs 2023 Bulgaristan 

GERB- SDS,  “PP- DB” koalisyonun programına itiraz duyduğu gerekçesiyle bugünden itibaren diğer partilerle kabine kurma istişarelerine başlayacak.

GERB lideri Boyko Borisov bugünkü açıklamasında bu bilgiyi verdi. Mecliste ikinci siyasi güç olan PP- DB ittifakı dün kabine taslağını duyurmuş ve tüm parlamenter güçlerden destek arayacağını anons etmişti.

Boyko Borisov, GERB- SDS olarak da azınlıklar kabinesini sunacaklarını ve diğer siyasi güçlerden destek arayacaklarını söyledi.  

Borisov, PP- DB ile istişarelerin henüz bitmediğini, “hukuk reformları, enerji, savunma ve dış politika başlıklarında konuşulacak ortak konuların” olduğunu vurguladı.

PP- DB’nin Başbakan adayı gösterdiği Nikolay Denkov “Nova tv” kanalına konuşurken, GERB-SDS ile kabine taslağı üyeleri hakkında  müzakere yürütmeyeceklerini bildirdi.

Denkov: “Ültimatomlar kabul etmiyoruz, bu yapbozun çözülmesi için ne gerekiyorsa yapacağız ve çalışan bir hükümet kurmak için çabalayacağız” dedi.

DPS- Hak ve Özgürlükler Hareketi lideri Mustafa Karadayı partisinin kabine kurma amaçlı tüm müzakere davetlerine icabet edeceğini söyledi.

BSP de, kırmızı siyasi hattından ödün vermeksizin, hükümet istişarelerine katılmaya hazır. BSP lideri Korneliya Ninova, ödün vermeyecekleri çizgilerini gender ideolojisi, Ukrayna savaşı  ve sosyal politika olarak sıraladı. 

Stanislav Balabanov “İma takıv narod” partisi kabine kurulacağına inanmasa da, kabine istişarelerine katılacak” dedi.

“Vızrajdane” partisi sadece kendisine verilecek yetkiyle bir hükümeti destekleyecek olsa da, müzakerelere katılacak. 

Çeviri: Sevda Dükkancı

Kaynak: BNR 

YORUM BIRAKIN