Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

HÖH ikinci hükümet kurma yetkisini geri çevirecek

Perşembe, 04 Temmuz 2024  Bulgaristan

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ikinci hükümet kurma görevini derhal iade edecek. Parti başkanı Delyan Peevski parlamento kulisinde yaptığı açıklamada bu yönde konuştu.

BNR'nin haberine göre Peevski, "Üçüncü hükümet kurma yetkisi de muhtemelen başarılı olamayacak ve seçimlere doğru gittiğimiz açık" dedi.

Peevski, "HÖH bir bütün olacaktır ve Sayın Doğan'la birlikte ilerleyecek ve birlikte olacağız" dedi ve ekledi: "Kimsenin bölünmesine ve entrika çevirmesine izin vermeyeceğiz. Bazı insanlarla farklılıklarım var. Mantıklı olan Sayın Doğan ile birlikte olmaktır, HÖH bölünmeyecektir."

Peevski, Rosen Jelyazkov'a karşı oy kullanan on dört milletvekilinin ihraç edilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Peevski, "HÖH bir bütün olacak ve Sayın Doğan ile ben birlikte olacağız. Sayın Çakarov'un kendine özgü görevleri var ve bunları yerine getirmeli. Şu anda herkes çatışma arıyor. HÖH hakkında haber alamayacaksınız. Mantıklı olan Sayın Doğan ve benim birlikte olmamızdır. Örgütler bunu istiyor ve ben de bunun için çağrıda bulunuyorum. HÖH bölünmeyecek ve şu anda hem onun hem de benim kafamı karıştıran küçük entrikacıların partiyi tehlikeye atmasına izin vermeyeceğim. Bu milletvekillerini ihraç etmeyeceğim, sadece örgütler tarafından talep edilen kişiler ihraç edildi, benim tarafımdan ihraç edilen tek bir kişi bile yok," diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN