Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Hollanda Başbakanı Rutte: Bulgaristan Avro bölgesi için doğru yolda

Cumartesi, 10 Şubat 2024

Hollanda Başbakanı Mark Rutte Lahey’de Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov ile görüştü.

Mark Rutte, Bulgaristan’ın yıl sonuna kadar Schengen bölgesine girmesi ve kara sınırları konusunda iyimser olduğunu vurgulayarak, ülkesinin diğer ülkelerle de bu hedefe ulaşmak için aktif olarak çalışmaya devam edeceğine işaret etti.

Bulgaristan Başbakanı Nikolay Denkov, Bulgaristan’a yatırım açısından Hollanda’nın ilk sırada yer aldığına dikkat çekerek, bölgedeki genel kalkınma bağlamında bu mükemmel ekonomik ilişkilerin devam etmesi gerektiğini ifade etti. Akademisyen Denkov “Hükümetimizin Schengen, Avro Bölgesi ve OECD gibi tüm Avrupa öncelikleri konusunda Hollanda’nın verdiği destekten dolayı minnettarız. Bunlar Batılı ortaklarımızla üzerinde çok yakın çalıştığımız öncelikler.” diye belirtti.

Hollanda Başbakanı Bulgaristan’ın Avro Bölgesi yolunda doğru yolda ilerlediğine dikkat çekti.

“Bizimkinin yarısı, Almanya’nın üçte biri olan borç/GSYH oranınızın çok düşük olmasına imreniyorum” diyen Rütte, ülkemizin de bütçe açığını Akademisyen Denkov hükümeti ve Maliye Bakanlığı ekibi tarafından çok iyi idare ettiğini ve bunun da sağlanan istikrarlı politikayla bağlantılı olduğunu sözlerine ekledi.  

Bulgaristan Başbakanı ülkemizin Ukrayna’ya çeşitli yönlerden yardım etmeye hazır olduğunu bir kez daha doğruladı. Akademisyen Denkov, Bulgaristan’ın savunma güçlerini hızla geliştirdiğini ve NATO ortaklığı doğrultusunda Karadeniz bölgesindeki komşu ülkeler Romanya ve Türkiye ile işbirliğini güçlendirdiğini kaydetti.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN