Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

İTN üçüncü hükümet kurma yetkisini aldı: Herkesle konuşacağız, kabine için geniş desteğe ihtiyaç var

Pazartesi, 29 Temmuz 2024 Bulgaristan

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, kabine için üçüncü hükümet kurma yetkisini Böyle Bir Halk Var (İTN) grubu temsilcilerine verirken, "Bu, 50. Ulusal Meclis'in bir hükümet kurması ve tarihe önemli başarılar bırakmadan uçup gitmemesi için son şanstır. Bu sürecin en başından beri düzenli bir hükümetin gerekliliğini savunuyor ve partiler üstü bir uzmanlar kabinesi formülünü savunuyorsunuz. Partiler arasındaki çatışmaların ve parti içi anlaşmazlıkların ortasında, parlamento grubunuzun ve pozisyonlarınızın direncini gösterdiniz,” dedi.

Radev, “Bu zorlu göreve, kamuoyuna daha önce ifade ettiğiniz sorumlulukla yaklaşmanızı bekliyorum. Üçüncü yetki size daha fazla esneklik sağlıyor ve başbakan adayını bugün değil, daha sonraki bir aşamada ve parlamentodaki diğer siyasi partilerle görüştükten sonra belirlemenize olanak tanıyor. Sizi bu görüşmelere derhal başlamaya çağırıyorum” dedi.

Buna cevaben İTN Parlamento Grubu Başkanı Toşko Yordanov şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, bize verdiğiniz sorumluluk için teşekkür ederiz. Ülkenin içinde bulunduğu ciddi krizin ve bu üçüncü hükümet kurma görevinin getirdiği sorumluluğun tamamen farkındayız. Bize göre bu sorumluluk ilk iki görevden daha da büyüktür. Çok pratik ve mantıklı bir yaklaşım benimseyeceğiz ve bağımsızlar da dahil olmak üzere Parlamento'da temsil edilen tüm partilerle görüşmeler yapacağız. Zira siyasi krizden çıkabilmek için kurulacak hükümetin geniş bir parlamento desteğine sahip olması gerektiği yönündeki görüşümüz bir sır değil.”

İTN'nin beklendiği gibi bir kabine oluşturamaması halinde sonbaharda yeni bir erken seçime gidilecektir.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN