Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kapitan Andreevo sınırında bir otomobilde 120 kilo altın ele geçirildi

Cuma, 13 Eylül 2024 Bulgaristan

Kapitan Andreevo sınır kapısında gümrük yetkilileri tarafından Bulgar plakalı bir otomolin içinden rekor düzeyde 120 kilo üzerinde kaçak altın ele geçirildi. 

İki Bulgaristan vatandaşın seyehat ettiği otomobilde bulunan altın külçeler, mücevherler ve külçelere el konuldu. İsmi henüz açıklanmayan 47 yaşındaki Bulgar vatandaşı olan sürücü gözaltına alınarak adli soruşturma açıldı. Yanındaki yolcunun Bulgaristan ve Türkiye çifte vatandaşı olduğu bilgisi paylaşıldı. Resmi olmayan bilgilere göre sürücü Stara Zagora'dan.

kacak-altinlar-boyle-sergilendi
Kaçak altınlar basın mensuplarına gösterildi

DEĞERİ 1O MİLYON 600 BİN 200 LEVA

Haskovo Bölge Savcısı, DANS - Ulusal Güvenlik Devlet Ajansı, İçişleri Bakanı İlko Stoyanov ve Sınır Polisi Genel Müdürlüğü tarafından ortak basın toplantısı düzenlendi.

İçişleri Bakanı İlko Stoyanov, olayın 11 Eylül'de yaşandğını yaklışık 125 kilo altının DANS,İçişleri Bakanlığı,Sınır Polisi ve Gümürük Müdürlüğününün koordineli çalışması sonucu zanlının yakalndığı bilgisini verdi. 47 yaşındaki yolcunun 11 Eylül'de Kapitan Andreevo sınır kapısından Türkiye'ye götürdüğü kaçak alınları orada satmak için otomobilin gizli bölmelerinde profesyonelce gizleyerek taşıdığı aktarıldı.

Gümrük yetkilileri, el konulan yaklaşık 125 kilo kaçak altın ile son 40 yılın rekoru aşıldığını kaydetti. Otomobile el konuldu. Zanlı 5 ila 15 yıla kadar hapis ve 50 bin leva ceza istemiyle Haskovo Bölge Mahkemesi'nde yargılanacak.

Kaynak: HABERBG.NET

YORUM BIRAKIN