Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kırcaali Yunanistan'ın Kozlukebir belediyesi ile kardeş olacak

Pazartesi, 24 Haziran 2024 Bulgaristan

Yunanistan'ın Rodop iline bağlı Kozlukebir/ Ariana/ belediyesinden yeni belediye başkanı Erdem Hüseyin başkanlığındaki bir heyet Kırcaali'ye bir çalışma ziyaretinde bulundu. Heyet, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve diğerlerinden oluşuyordu. Bulgaristan tarafında belediyedeki görüşmeye Belediye Başkanı Erol Mümün, Belediye Meclis Başkanı Müh. Muharrem Muharrem, belediye başkan yardımcısı Bayram Bayram, milletvekili Ayten Sabri, belediye meclis üyeleri Berna Çauş-Karagöz ve Müh. Ahmed Mustafa katıldı.

 Konuklar Erol Mümün'ü Belediye Başkanı seçilmesinden dolayı tebrik ederek başarılı bir dönem geçirmesini dilediler. Ayrıca Ero Mümün de meslektaşı Erdem Hüseyin'i yerel seçimlerdeki başarısından dolayı kutladı.

Görüşmelerin üç ana konusu vardı: iki belediye arasında kardeşlik anlaşması imzalanması, INTERREG Yunanistan-Bulgaristan sınır ötesi programları kapsamında ortaklık, Kırcaali'den sporcuların ve amatör sanatçıların Yunanistan belediyesinde yapılacak festivale katılımı.

Her iki taraf da farklı alanlarda iyi uygulama ve deneyim alışverişinde bulunma isteklerini paylaştılar. Toplantıya katılanlar, iki belediye arasındaki yakınlığın /Kozlukebir, Gümülcine'ye 34 km uzaklıktadır/ aktif etkileşim ve işbirliğini kolaylaştıracağını belirttiler.

Kaynak: Kırcaali Haber

 

 

YORUM BIRAKIN