Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

LÜTFİ MESTAN MEYDAN OKUDU

00007147654854_4903765353440493438_nLütfi Mestan, "Beni korkutamazlar, dayağa karşı dayanıklıyım, politikaya devam edeceğim, parlamentoyu da terk etmeyeceğim" . Bulgaristan'daki siyasi gelişmeleri soydaşlarımız  ve Türkiye'deki göçmenler  yakından takip ediyor . Lütfi Mestan ve arkadaşlarının siyasi gelecekleri ile ilgili alacakları karar yavaş yavaş netleşiyor .

Bulgaristan Devlet Haber Ajansı'nda (BTA) HÖH'ten ayrılan bazı milletvekilleri ile ortak basın toplantısı düzenleyen Mestan, partiden kendisine söz hakkı verilmeden ihraç edildiğini savundu.



Türkiye'nin sınırını  ihlal eden  Rus uçağını düşürmesinin ardından Bulgaristan  parlamentosunda  NATO'nun resmi tutumunu destekleyen bir bildiri açıkladığı için HÖH'de başkanlığından uzaklaştırıldığını  hatırlatan Mestan, sözlerine şöyle devam etti:



"Kimse benim istifamı resmen talep etmiş değil. Tersine istifaya zorlandım. Aracı usulü ile talep edilen istifamı vermeyince, telefonla devletin sağladığı korumamın 22 Aralık'ta alındığından haberdar edildim. Şahsımın ve ailemin güvenliğini sağlamak üzere Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği rezidansına gittim."



Lütfi Mestan, HÖH'nin tüm kararlarını denetleyen onursal başkan Ahmet Doğan'ın kendisini "bir piyon olarak gördüğünü" belirterek, "Partimden ihraç edilebilirim ancak fikirlerimden men edilemem. Son 12 gündür hakkımda söylenmemiş kötü söz kalmadı. Bana karşı başlatılan bu savaş aslında sürdürdüğüm politikaya karşı açıldı" diye konuştu. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Mestan ,  siyaset yapmaya devam edeceğini , Avrupa Birliği ve NATO değerlerini savunacağına vurguladı.



www.bgp.com.tr



 



 



 



 



 

YORUM BIRAKIN