Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Mestanlılar, Söğütlü Çayı’nda boğulan askerleri andı

Çarşamba, 13 Aralık 2023 Bulgaristan / Mestanlı

33 yıl önce Vırbitsa (Söğütlü) Çayı’nın aniden yükselen sularında boğularak hayatını kaybeden 10 askeri görevli, Momçilgrad (Mestanlı) Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı. Tören, gençlerin hayatını kaybettiği yerin yakınına dikilen anıtın yanında gerçekleştirildi.

12 Aralık 1990'da askeri bir konvoy Vırbitsa Çayı’nı geçerken su seviyesi aniden yükseldi ve ekipmanların bir kısmını alıp götürdü. Teğmen İliyan Popski, Teğmen Rusin Samuilov, Çavuş Angel İlkov, Onbaşı Velin Haciev, Onbaşı Jelyazko Hristov, Onbaşı İvan Yankov ve er rütbesinde olan Krasimir Kanev, Nikolay Sandev, Petko Petkov ve Stefan Stefanov, boğularak hayatını kaybettiler. Onların anısına çayın kıyısına bir anıt dikildi. Hayatını kaybeden askerlerin yakınları, orduda görev yapan meslektaşları, Belediye temsilcileri, Yedek Subaylar ve Çavuşlar Birliği Momçilgrad İlçe Teşkilatı üyeleri ve ilçe vatandaşları tarafından anıta çelenk ve çiçek bırakıldı.

Momçilgrad Belediye Başkan Yardımcısı Gülüzar İsmail, anma törenine katılanların önünde şunları söyledi: “12 Aralık 1990 tarihi, Momçilgrad ilçesinin tarihinde sonsuza kadar kara bir leke olarak kalacaktır. On askerin her biri, askerlik görevini yerine getirirken Bulgaristan için yaptıklarından dolayı takdirimizi hak ediyor.”

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN