Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

MÜSİAD Bulgaristan ve Kırcaali Bölge Müftülüğü, Yeni Camide Ramazan Ayı boyunca iftar programı düzenliyor

29.03.2023 Bulgaristan
23 Mart Perşembe günü mübarek ramazan ayı başladı. Her ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da Kırcaali’de toplu iftar yemekleri devam ediyor.

MÜSİAD BULGARİSTAN iş adamları adına programının organizatörleri olan Metin Şen, Özcan Yılmaz ve Sevkan Ozan’dan oluşan ekip ile görüştük. Allah rızası için yaptıkları bu işten büyük bir manevi zevk aldıklarını ve Müslümanlara hizmeti görev olarak bildiklerini söylediler.

MÜSİAD Bulgaristan Temsilcisi Kemal Özmez de Müslümanların kutsal ayı Ramazan ve Hristiyanların kutsalı olan Paskalyanın bu sene de aynı döneme denk gelmesi güzel bir tesadüf. Bu vesile ile hem Müslüman kardeşlerimizin hem de Hristiyan kardeşlerimizin bu kutsal günlerini kutlar, amacına uygun bir şekilde değerlendirmelerini dilerim.  Bizler yani MÜSİAD Bulgaristan gönüllü iş insanlarının katkıları ile bu sene Kırcaali Müftülüğü himayesinde iftar organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Katkısı olan tüm hayırseverlere teşekkür ederek, tüm Kırcaalileri inançları ne olursa olsun iftar sofrasına davet ediyoruz şeklinde konuştu.

İş insanları Yeni Camide iftar yemeklerinin verilmesi işinin bu sene de Allah’ın kendilerine nasip ettiğini söylediler. Ramazan ayı boyunca her akşam ortalama 100 kişiye bu yemekler servis edilecek.

Kırcaali Bosfor Restaurantta helal gıda titizliği ile hazırlanan dört çeşit lezzetli yemek iftar saatinde kılınan akşam namazı sonrası Müslümanlara servis ediliyor. 28 Mart Salı akşam namazı sonrası İftar sofrasında konuştuğumuz Müslümanlar da her ramazanda iftar yemekleri verilmesinden memnun ve duacı olduklarını ifade ettiler.

Diğer taraftan Bölge Müftümüz Basri Eminefendi de bütün Müslümanların mübarek ramazan ayını kutlayarak, hayırlara vesile olması için dua etti. Toplu halde icra edilen bu iftar yemeklerinin Müslümanların bir araya gelmesi açısından hayırlı bir etkinlik olduğunu söyledi, sebep olan MÜSİAD BULGARİSTAN gönüllü iş adamlarına teşekkür etti.  Yeni Cami dışında Kırcaali Merkez Camiinde de uzun yıllardır, yine hayırseverler tarafından iftarların verildiğini ifade ederek, özellikle ramazan ayında Müslümanların hayırda yarış ettiklerini, Merkez Camiinde düzenlenen iftara destek olmak isteyen Müslümanların Müftülüğe müracaat edebileceklerini söyledi.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN