Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Özgür Şahin CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı

Bursa'da tüm kesimlerin sevgisini kazanmış ve CHP'nin Bursa'daki kalesi olarak nitelendirilen Nilüfer İlçesinin CHP İlçe Başkanlığı görevini  genç yaşına rağmen başarılı bir şekilde yürütürken Milletvekili Aday Adaylığı nedeniyle görevinden ayrıldı. Göçmen camiamıza yakınlığı ile  bilinen ve Balkan Göçmenleri Derneklerinin etkinliklerine aktif bir şekilde katılan, gençlerin siyasete daha çok katılması adına örnek bir isim olan, CHP ve Türkiye için ümit vaat eden genç kardeşimiz Özgür Şahin'i çıkmış olduğu bu yolda BGP Balkan Göçmenleri Platformu  olarak kutluyor ve başarılar diliyoruz.

Kısa zgeçmişi;

1979 yılında Bursa Nilüferde doğdu

Okul birinciliğiyle mezun olduğu Çalı İlköğretim Okulundan sonra, 1997 yılında Bursa Erkek Lisesini bitirdi.

Siyasete ilgisi lise yıllarında başladı. 1998 yılında CHP'ye üye oldu. 2001 yılında bir grup arkadaşı ile birlikte Çalı Çevre ve Kültür Derneğini kurdu.

2004 yılında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Bursa'ya döndüğünde CHP Gençlik kollarında çalışmaya başladı. Aynı yıl gençlik kolları ilçe yönetimine girdi.

2005 yılında Nilüfer İlçe Gençlik Kolu Başkanı oldu.

2010 yılında Nilüfer İlçe Kongresinde İlçe Yönetim Kuruluna seçildi. Bir süre sonra değişen tüzükle birlikte örgüt ve örgütlenmeden sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

2011 yılında olağan kongre ile İlçe Başkanlığına seçildi.Yürütmekte olduğu Nilüfer İlçe Başkanlığı görevinden, 7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olmak üzere istifa etti.

Metal işleme atölyesi bulunan Özgür Şahin aday adaylığı için şunları ifade etti: "Siyasetin daha genç bir neslin ve kadınların elinde yüceleceğine inanıyorum ve gençlere örnek olabilecek bir vekil olmak için adayım. Güçlü bir değişimin gerekliliğini düşünenlerin sesi olmak için adayım. Gezi direnişinde haykırdığımız özgürlüğe ulaşmak için adayım. Herkes için demokrasi, herkes için adaleti savunmak için adayım. Örgütümle var oldum, Örgütümle yola çıktım, Örgütümün gücüyle yola devam etmeye adayım.

gocmenplatformu.com

 



 

Saim BİBER | 26 Mart 2015 Perşembe

Nilüferden başlayan destek çiğ gibi büyüdü.İnsanların yaptıkları geleceklerinin teyminatidir.Siz de çalişkanliğinizla ,insan ilişkilerinizde gösterdiğiniz tavır ve davranışlarınızla bunu sağladınız.İnsanın verdiği emeklerin boşa gitmediğini görmek mutluluk verici olmalı.Yolun açık olsun yüzündeki o güleç(sevimli) ifade hiç solmasın hayat sana hep gülümsesin.29 Mart bütün aday adaylarımız için hayırlı olsun.

YORUM BIRAKIN