Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Resmi Murad valilik görevini Nikola Çanev'den devraldı

Cuma, 28 Haziran 2024 Bulgarisan
 

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) İl Başkanı Resmi Murad, valilik görevini, yardımcısı olarak ekibinde yer alan eski vali Nikolay Hanev'den devraldı. Resmi Murad, bölgedeki lider partiden bir siyasetçi olarak görev yapmasının bir avantaj olduğu konusunda kararlı. Bu sayede hem belediye başkanlarıyla hem de bölgedeki devlet kurumlarının yöneticileriyle daha kolay çalışabilecek. Yeni vali Pazartesi günü erken saatlerde belediye başkanlarıyla bir toplantı yapacak. Ayrıca bölgesel devlet kurumlarının müdürleriyle de görüşecek.

 Resmi Murad, "Valinin görevlerinde, devlet yönetimi ile yerel yönetim arasında arabuluculuk yapmanın başlıca rol olduğuna inanıyorum. Bölge halkının da bu sinerjiden faydalanmasını sağlamak için çalışacağım." dedi.  Resmi Murad, önceliklerinin Kırcaali çevre yolu, Su ve Kanalizasyon İdaresi ile susuzluk sorunlarının çözümü, İçişleri Bakanlığı ile şehir trafiği, Bölge Eğitim Kurulu ile mesleki eğitim vb. olduğunu söyledi. Vatandaşlara daha fazla ve daha iyi idari hizmetler sunmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

 Vali Murad, Nikola Çanev ile bir ekip halinde çalışacağını ve onun tecrübelerinden yararlanacağını belirtti. Resmi Murad, "Yeni fikirlerim var, ancak amaç yapılanları revize etmek değil, üzerine inşa etmektir. Bu, Kırcaali'yi topluluklar arasında hoşgörü ve iyi komşuluk merkezi haline getirecektir. dedi.

  Nikola Çanev, Bölge İdaresinde yönetimin devrinin bir gelenek haline geldiğine dikkat çekti. Nikola Çanev, bayrağı deneyimli bir yönetici olan Resmi Murad'a devretmekten memnuniyet duyduğunu söyledi. Kendisi ekipte kaldığı için görevi hakkında bir rapor sunmayacağını söyledi. Nikola Çanev, Resmi Murad'ın yapılanların üzerine bir şeyler koymasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Yeni valiye ilk Bulgaristan anayasası olan Tırnovo Anayasası'nın lüks bir baskısını hediye etti.

Yeni vali, Ardino Belediye Başkanı İzet Şaban ve Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Bayram tarafından karşılandı.

 Metin ve fotoğraf: Georgi Kulov

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN