Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Resmi Murat Kırcaali, Mehmet Ataman Haskovo Bölge Valisi olarak atandı

Çarşamba, 26 Haziran  2024 Bulgaristan

Bulgaristan Bakanlar Kurulu bugünkü kararıyla Kırcaali, Filibe, Tırgovişte ve Haskovo olmak üzere dört yeni bölge valisi atadı. Aynı hükümet kararıyla, bu görevlerin önceki sahipleri görevden alındı.

HÖH Kırcaali İl Başkanı Resmi Murat Kırcaali bölge valisi olarak atandı. Kendisi eğitimli bir maliyecidir. Kendisi 2007 - 1019 yılları arası Ardino Belediye Başkanlığı görevinde bulundu.

Hristina Yançeva, Plovdiv (Filibe) Bölge Valisi olarak göreve başladı. Uzun yıllara dayanan yönetim tecrübesine sahiptir. 2016 yılından bu yana Filibe Tarım Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmaktadır.

HÖH Haskovo İl Başkanı Mehmed Ataman Haskovo Bölge valisi olarak atandı. Kendisi 42. ve 43. Ulusal Meclislerin bir üyesidir. Daha önce Haskovo vali yardımcılığı ve Haskovo belediye başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Gürsel Hasanov Tırgovişte Bölge Valisi olarak atandı. Kendisi eğitimli bir iktisatçıdır. Uzun yıllara dayanan yönetim tecrübesine sahip olan Hasanov, Mayıs 2018'den bu yana Tırgovişte'de bir belediye işletmesinin müdürlüğünü yürütmektedir.

Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN