Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Teklas’ın Bulgaristan’daki 6. Fabrikasının Açılışı Yapıldı

Cumhurbaşkanı Rumen Radev, bugün ülkemizin önde gelen yatırımcıları arasında yer alan Teklas Bulgaria Şirketi’nin Vratsa şehrindeki otomobil endüstrisi için kauçuk bileşikleri ve plastik parçaları üretimi yapacak yeni fabrikasının açılış törenine konuk oldu. Cumhurbaşkanı, törende yaptığı konuşmada, “Yüksek teknolojili ve ihracata yönelik katma değeri yüksek ürünler üreten işletmeler, ülkemizin modernleşmesine önemli katkı sağlıyor” diye kaydetti.

Teklas Bulgaria Şirketi’nin bağlı olduğu Türk TEKLAS Holding, faaliyetinde modern teknolojilere, robotik sistemlere ve ekolojik bir yaklaşıma güvenerek dünyanın en büyük otomobil tüketicileri için kauçuk bileşikleri ve plastik parçaları üretimi yapıyor. Teklas’ın Türkiye, Bulgaristan, Sırbistan, Çin, Meksika ve ABD'de fabrikaları bulunuyor.

Şirketin ülkemizde Vratsa yakınlarında kurduğu altıncı fabrikasına yaptığı 20 milyon leva  tutarında yatırım sayesinde 300 kişiye iş kapısı açıldı. Bu sayıyı önümüzdeki yıllarda artırma olasılığı var.  

Radev, büyük ölçekli yatırımı Bulgaristan ekonomisi için ileriye doğru atılmış bir adım olarak tanımladı. Ülkemizdeki işletmelerine 190 milyon levanın üzerinde yatırım yapan holdingin,  Teklas Bulgaria Şirketi’nin yıllık cirosunun 500 milyon levayı aştığını belirten Cumhurbaşkanı, Kırcaali'de inşa ettiği Bilim Аraştırma Мerkezi’nin ülkedeki en iyi mühendisleri kendine çektiğini ve büyük ölçekli geliştirme ve yenilik faaliyetleri yürüttüğünü kaydetti. Radev, “Bulgaristan, sadece yüksek teknolojili ürünler üretmekle kalmıyor, aynı zamanda bu tür ürünlerin üretiminde standartları da belirliyor” diye dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök açılışta yaptığı konuşmada, Türk yatırımcıların Bulgaristan ekonomisine katkılarına işaret ederek; Teklas’ın yeni açılan tesisinin Türkiye-Bulgaristan dostluğunu daha da pekiştirmesini ümit ettiğini dile getirdi.

Açılış töreninde Geçici Yenilik ve Büyüme Bakanı Alexander Pulev, Teklas Holding Genel Müdürü Nebi Anıl, Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Aylin Sekizkök ile Vratsa ve Kırcaali belediye başkanları Kalin Kamenov ve Dr. Müh. Hasan Azis de hazır bulundular.





Kaynak: Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN