Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Teklas, Volkswagen Grubu'ndan ödül aldı

Dünyaca ünlü otomobil devi Volkswagen Group, Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenen özel bir törenle en iyi tedarikçilerini Volkswagen Group 2023 Ödülü ile onurlandırdı. Etkinliğe ödüle aday gösterilen 160 tedarikçi şirketi temsilen 25 ülkeden 200'ün üzerinde konuk katıldılar. Hepsinden sadece 11 şirket beş kategoride ödül aldı.

Teklas Holding, Yerel Düzeyde Lider Ödülü’ne layık görüldü. Volkswagen Group Yönetim Kurulu üyeleri Dirk Grosse-Loheide ve Thomas Schmal tarafından takdim edilen ödül, Teklas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Raoul Danon tarafından alındı. 

Teklas Holding'in bir parçası olan Teklas Bulgaria EAD, uzun yıllardır her yıl çeşitli kategorilerde devlet, bölge ve belediye organları ile kamu kuruluşlarından çeşitli ödüller, dereceler ve diğer türde ödüller almaktadır.

Bilindiği gibi Türk otomobil parçaları üreticisi dünyanın birçok ülkesinde faaliyet göstermektedir. 

Bulgaristan'da birkaç fabrika sahibi olan şirket, 2006 yılında Gluhar (Sağırlar) köyü yakınlarında bir üretim tesisi açarak Bulgaristan pazarına girdi. O zamandan bugüne kadar Kırcaali'nin sanayi devi haline geldi.     

Kaynak: KIRCAALİ HABER

YORUM BIRAKIN