Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Valandova ve Konçe belediyelerini ziyaret etti

Perşembe, 28 Eylül 2023 Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya’daki temasları kapsamında TİKA Üsküp Koordinatörü Mehmet Bayrak ve beraberindeki heyet ile Valandova’ya gelen TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, eğitim ve ekonomi başta olmak üzere diğer yatırım alanlarındaki işbirliği imkanlarını değerlendirmek için Valandova Belediye Başkanı Pero Kastadinov ile bir araya geldi.

Görüşme sonrası birlikte Yörük Türk köyü Kızıldoğan’a giderek, TİKA tarafından 2019 yılında inşaa edilen ve donanımı sağlanan ilkokulu ziyaret eden Dr. Çevik ve Belediye Başkanı, öğretmenlerden eğitim ve öğretimdeki son durum konusunda bilgi aldılar ve hediyeler ile öğrencileri sevindirdiler.
 

Kuzey Makedonya’nın güneyinde bulunan Valandova Belediyesi sınırları içerisinde Yörük Türk köyleri, Çalıklı, Bahçebozu, Dedeli, Presten ve Kızıldoğan köyleri bulunmaktadır.

TİKA tarafından bölgede yaşayan toplumlar için yoğun tarım projeleri uygulanmış, okullar ve sosyo kültürel merkezler inşaa edilmiştir.
 

Valandova ziyareti sonrası beraberindeki heyet ile birlikte Doğu Makedonya’daki Konçe Belediyesi’ne geçen TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik, Konçe Belediyesi Başkanı Zlatko Ristov, Danışmanı Atso Mitev ile TDP Konçe Şube Başkanı Orhan Baro ve Konçe Ziya Gökalp Eğitim, Kültür ve Spor Derneği Başkanı Hasan Nanuş tarafından karşılandı.

Belediye hizmet binasında birlikte bir toplantı gerçekleştiren heyete, Belediye Başkanı Ristov çalışmaları hakkında bilgi verdi.
 

Kendi Belediyesi sınırları içinde tüm toplumlar ile pozitif ilişki kurduğunu ve eşit imkanlar sunduğunu ifade eden Başkan Ristov, bölgede uyguladığı proje ve işbirliklerinden dolayı TİKA’ya teşekkür etti.

Toplantı sonrası MATÜSİTEB Üyesi Konçe Ziya Gökalp Eğitim, Kültür ve Spor Derneği Başkanı Hasan Nanuş ve TDP Konçe Şube Başkanı Orhan Baro eşliğinde, TİKA tarafından donanımı sağlanan Konçe Kültür Eğitim ve Spor Merkezin’e geçen TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik ve beraberindeki heyeti çocuklar, gençler, öğretmenler ve köy halkı karşıladı.

Yörük Türklerinin eğitim, ekonomi ve sosyal alanlardaki sorunları ile çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıda Yörük Türkleri TİKA projeleri ile her alanda destek gördüklerini, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TİKA’ya teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Köy halkı tarafından sevgi, saygı ve nezaket ile karşılanan TİKA heyeti, TİKA projeleri kapsamında çiftçiler tarafından üretinlen ürünlerin hediye edilmesi ile Konçe’den uğurlandı.

TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Mahmut Çevik Üsküp’te gerçekleştireceği programlarının ardından yarın Kuzey Makedonya’dan ayrılacak.

Kaynak: TIME BALKAN

YORUM BIRAKIN