Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek’te

Perşembe, 18 Nisan 2024 Bosna Hersek
 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’ni ve Bosna-Hersek Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurul Başkanı Lagumdzija’yı ziyaret etti.

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek’e giderek Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’ni ve Bosna-Hersek Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı Lagumdzija’yı ziyaret etti.

Bakan Tunç, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Saraybosna Eğitim Geliştirme Vakfı Yönetim Kurul Başkanı Hasan Topaloğlu, vakıf yönetimi ve üniversite mütevelli heyeti ile bir araya geldi. 

Tunç, üniversite ziyaretinin ardından “Hukuk eğitimi alanında mutabakat zaptı imzaladığımız üniversitemiz ile iş birliğimizi arttırmaya devam edeceğiz. Misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, üniversitenin akademik kadrosuna ve öğrencilerine başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.

Bakan Tunç’un üniversite ziyareti sonrasında Bosna-Hersek Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurul Başkanı Halil Lagumdzija’yla görüştü. 

Hukuk alanındaki iş birliğinin geliştirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunduklarını ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Dost ve kardeş ülke Bosna-Hersek ile tarih boyunca derin köklere sahip ilişkilerimizi ve iş birliğimizi arttırarak sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: AA

 

YORUM BIRAKIN