Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Batı Trakya Türk Heyetini kabul etti

Perşembe, 7 Aralık 2023 Batı Trakya

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Üyeleri ile Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'nde görüştü.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye - Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısı için bulunduğu Yunanistan'da, Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğini ziyaret etti.

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i kabulü ve çalışma yemeğinin ardından Büyükelçilik Konutu'na geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyelerini kabul etti. Görüşmede Batı Trakya davasının sembol ismi Dr. Sadık Ahmet'in ailesi de hazır budu. Erdoğan ayrıca Avrupa Teknoloji Konseyi Başkanı Byron Nicolaides ile de görüştü.

Erdoğan, Büyükelçilik Konutu'na gelişinde Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman ile de bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a elçilik ziyaretinde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da eşlik etti.

Kaynak: Millet Gazetesi

YORUM BIRAKIN