Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Kırcaali Belediye Başkanı ve Kırcaali Valisi'ni ziyaret etti

Perşembe, 11 Temmuz 2024 Bulgaristan / Kırcaali 

Türkiye Cumhuriyeti Sofya Büyükelçisi Mehmet Uyanık bugün Kırcaali'de ziyaretlerde bulundu. Kırcaali Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Erol Mümün ile görüştü. Görüşmede, Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü de hazır bulundu.

Belediye Başkanı, iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesini, Kırcaali'de yeni Türk yatırımlarının yapılmasını ve yurtdışında yaşamak isteyen gençlerin çıkışını azaltmak için yeni iş alanlarının açılmasını umduğunu ifade etti. Kırcaali'nin güney komşumuzda sekiz kardeş belediyesi olduğunu, bu belediyelerle iyi temasların sürdürüldüğünü, ortak proje ve girişimlerin hayata geçirildiğini ve her iki ülkeden insanları yakınlaştırdığını söyledi. Belediye Başkanı, kültür, sosyal hizmetler, spor ve altyapı alanlarında uygulanan projelerden bazılarını tanıttı.

Büyükelçi, "İki ülke arasındaki ilişkiler yüksek düzeyde ve şu anda Romanya'yı tercih eden Türk yatırımcıları daha fazla çekmek için Bulgaristan'da yatırım ve iş koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Büyükelçi, Kırcaali'ye yeni yatırımlar çekmek için belediye ile çeşitli alanlarda ortak girişimlerde bulunmaya ve Türk ve yerel işletmeler arasındaki temasları yoğunlaştırmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kırcaali Valisi ziyareti

Kırcaali Valisi Resmi Murad ve Türkiye’nin Sofya Büyükelçisi Mehmet Uyanık, Bulgaristan ve Türkiye arasındaki iş bağlantılarının genişletilmesi ve ticaretin artırılması konularını görüştü.

Büyükelçi, mart ayında göreve başlamasından bu yana bölgeye ilk resmi ziyaretini gerçekleştiriyor.

Büyükelçi Uyanık: "Buradaki soydaşlarımız Bulgaristan ve Türkiye arasında bir köprü oluşturuyor, onların siyasi, ekonomik ve sosyal hayata katılımlarından memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Vali Resmi Murad, “Bu ziyaretin ikili işbirliğinin daha da hızlı gelişmesine ve Kırcaali bölgesindeki iş ortamının iyileştirilmesine katkıda bulunacağına inanıyorum, dil engelinin olmaması komşu Türkiye'den girişimcileri kolaylaştırıyor ve Doğu Rodopları yatırım için tercih edilen bir yer haline getiriyor, bu yönde çalışmaya devam edeceğiz” diye vurguladı.

 Vali, Büyükelçi Uyanık'a yerel sanatçı Hari Atanasov'un bir tablosunu hediye etti. Toplantıya Filibe Başkonsolosu Korhan Küngerü de katıldı.

Kaynak: Kırcaali Haber

 

 

 

 

YORUM BIRAKIN