Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Türkiye Ticaret Bakanı Bolat, Yunanistan Ekonomi Bakanı Hatzidakis ile Atina’da bir araya geldi

Salı, 19 Aralık 2023 Yunanistan
Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısına iştiraki sırasında, Yunanistan Ulusal Ekonomi ve Maliye Bakanı Kostis Hatzidakis ile Atina’da bir araya geldi.
 
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hatzidakis ile yaptığı görüşmede, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ında ifade ettiği Yunanistan ile halihazırda 5 milyar dolar civarında olan karşılıklı ticaretimizi 10 milyar dolar düzeyine çıkarma konusunu detaylı şekilde değerlendirdik” dedi.
 
Görüşmede, komşu halklar olarak Türkiye ile Yunanistan’ın güçlü bir ekonomik alan oluşturmasının değerli olduğunu belirten Bolat, iki ülkenin yakın işbirliklerinin bölgelerinde barış, istikrar ve huzur için önemli olduğunu vurguladı.
 
Son olarak, Yunan Bakan Hatzidakis ile Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği ve Gümrük Birliğinin güncellenmesi konularını müzakere ettiklerini kaydeden Bakan Bolat, “Türkiye’nin AB’ye tam üyelik konusundaki kararlılığını ve Gümrük Birliği’nin ise bu haliyle ihtiyaca cevap vermediğini, bir an evvel güncellenmesi gerektiğini Sayın Hatzidakis’e aktardık” ifadelerine yer verdi.

 

YORUM BIRAKIN