Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Yunanistan’da gündem Erdoğan’ın mektubu: Türkiye’den dostluk atağı

27.03.2023
Türkiye ve Yunanistan’da yaşanan felaketler sonrası Ankara ve Atina arasındaki buzlar hızla eriyor. Birbirine yardım eli uzatan iki ülke anlaşmazlıkları çözmek için adımlar atarken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yazdığı mektup Yunanistan’da gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kutlanan 25 Mart Yunan milli bayramı nedeniyle Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e kutlama mektubu gönderdi.

Yunan hükümeti ve halkının 6 Şubat depremlerinden sonra gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür eden Erdoğan, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine inandığını belirtti.

Yunan basını Erdoğan’ın mektubuna geniş yer ayırdı. ’25 Mart milli bayramında Türkiye’den Yunanistan’a dostluk atağı’ başlığı ile okurlarının karşısına çıkan Protho Thema ‘Türk siyasi liderliğinin tutumu etkileyici ve eşi benzeri görülmemiş görünüyor’ dedi.

Haberde iki ülke arasında buzların eridiği ve bunda Türkiye depremi ve Yunanistan’daki tren faciasında liderlerin attığı adımların etkili olduğu vurgulandı.

Kaynak: HÜRRÜYET

YORUM BIRAKIN