Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

AB ve Schengen ülkeleri vatandaşlarının Bulgaristan’a giriş yasağı kaldırıldı

Bulgaristan Sağlık Bakanı Kiril Ananiev, bugünden (22 Mayıs 2020) itibaren Avrupa Birliği (AB) ve Schengen ülkeleri (San Marino, Andorra, Monako ve Vatikan dahil) vatandaşlarının Bulgaristan topraklarına giriş yasağının kaldırıldığı yeni bir emirname yayınladı. Ayrıca ülkeye giriş yapan Bulgaristan ve AB vatandaşları, ülkedeki kalışlarının 7 güne kadar olacağını belirttiklerinde karantinaya alınmayacaklar.

Böylece pratikte genellikle bir hafta ile sınırlandırılan turistik seyahatlere izin verilmiş oluyor. Ancak aynı zamanda karantina uygulamasının kaldırılmasından yararlanabilmeleri için yabancı vatandaşların aile ilişkileri içinde veya bir Bulgaristan vatandaşıyla fiilen birlikte yaşama halinde olmaları gerekir.
Bulgaristan Cumhuriyeti’nde kalıcı veya uzun süreli ikamet iznine sahip veya uzun süre kalan vatandaşlar ve aile üyelerinin girişleri yasak değildir.

Uluslararası yolcu taşımacılığı yapan otobüs sürücülerinin yanı sıra uluslararası yük ve mal taşımacılığı gerçekleştiren veya sonlandıran kamyon şoförleri de 14 günlük karantina uygulamasına tabi tutulmayacaklar.

Karantinaya alınmayan kişiler ve ülke topraklarından transit geçiş yapan kişiler, sınırda görevli sağlık kontrol yetkililerinin talebi üzerine Sağlık Bakanı’nın emriyle getirilen anti-salgın önlemlerine uymayı taahhüt ettikleri ve COVID-19 hastalığının risklerinin farkında olduklarını beyan ettikleri bir beyanname dolduracaklar.

Karayolu Alyapısı Ajansı (APİ), Bulgaristan üzerinden geçişine izin verilen, ancak Bulgaristan sınırında bulunan başka bir ülkenin giriş yasağı nedeniyle geçiş yapamayan diğer ülkelere yük ve mal taşıyan kamyon sürücülerinin yasak kaldırılana kadar kamyon ve sürücünün kalması gereken yeri belirleyecek.

 

Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN