Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

BAL-GÖÇ İzmir 8. Geleneksel Balkan Şenliği Gerçekleşti

İZMİR
İzmir Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma  Derneği  (İZMİR BAL-GÖÇ) 8. Geleneksel Balkan Şenliği 09.09.2018 Pazar günü Sarnıç Piknik Alanında yoğun katılımla  gerçekleştirildi.
Şenliğe bir önceki  BAL-GÖÇ Bursa ve BGF Genel Başkanı CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN, Menderes Belediye Başkanı Bülent SOYLU, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Bengü Sayköse, Bülent Çetinkaya, Mustafa ÖZTÜRK, Cem KOÇ, Gaziemir Belediyesi CHP meclis üyeleri, İZBETON Genel Müdürü Hüseyin SEZER, Gaziemir AK Parti İlçe Başkanı Nazmi YILMAZ ve Yönetimi, Gaziemir CHP İlçe Yönetimi, İlçe Kadın Kolları Başkanı, İlçe Gençlik Kolları Başkanı ve Yönetimi, Gaziemir CHP eski İlçe Başkanları Umut TEKİN ve Yüksel DEMİRSOY, Gaziemir İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Leman EMİN BAYINDIR ve Yönetimi, Gaziemir MHP İlçe Yönetim Kurulu, BGF Genel Sekreteri Doç. Dr. Kader ÖZLEM, Bursa BAL-GÖÇ Genel Başkanı Veli MOLLAOĞLU, Bir önceki İzmir Baro Başkanı Av. Aydın ÖZCAN ve İzmir’de faaliyet gösteren Balkan dernekleri başkan ve yöneticileri, kardeş dernek yönetimleri ile onur konuğu ülke Türkmenistan temsilcileri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İzmir BAL-GÖÇ Genel Başkanı Abdurrahim NURSOY herkese katılımları için teşekkür ederek başladığı konuşmasını 9 Eylül İzmir’in Kurtuluş Günü’nü kutlayarak:
“Bugün güzel İzmir’imizin düşman işgalinden kurtulduğu gündür. Bu etkinliğin 9 Eylül’e denk getirmemizin bir yönü de budur. Bu vesileyle en değerli hemşerimiz Ulu Önderimiz Gazi Mutafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman Mehmetçiği saygıyla anmak isterim. Bir tarih ve medeniyet şehri olan İzmir’in bugüne dair anlamı ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’den “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’e geçen zaman dilimidir. Kurtuluş Savaşımızın ilk kurşununu burada attık, denize buradan döktük.” dedi. 
İzmir’in 9 Eylül 1922’den itibaren yeniden inşa edildiğini, şehre Balkanlardan gelen soydaşların, mübadillerin, göçmenlerin İzmir’e renk kattıklarını ve onu bir Balkan şehri yaptığını belirtti. Güzel İzmir’in ayrılmaz bir parçası olan Balkan göçmenleri olarak ülkemize, şehrimize, üyelerimize ve Balkanlar’daki soydaşlarımıza bu ruhla hizmet etmek arzusunda olduklarını ve şenliğe katılan tüm hemşerilerinin de aynı ruha sahip olduğunu vurguladı. Sanayide emek veren, kamuda çalışan, tarlada ter akıtan, eğitim ordusunda yer alan hemşerilerinin siyasette de aktif olma zamanının geldiğini belirtti.
 Nursoy “Şüphesiz bu şenliklerin zihnimizde çok anlamlı yerleri vardır. Biz bunlara genel olarak “panayır” diyoruz. Panayırlar, şenlikler ve benzeri etkinlikler insanlarımızın bir araya geldiği, kardeşçe eğlendikleri ve dayanışma ruhunu zirveye taşıyan sosyal bayramlardır. İşte bugün de böylesi bir sosyal bayramı icra etmiş oluyoruz. 
BAL-GÖÇ markasının kentimize ve göçmenlerimize kattığı zenginlik kadar Balkanlar’daki soydaşlara manevi açıdan güvence sağladığını vurgulamak isterim. Bugün ülkemizin en köklü ve güçlü sivil toplum örgütlerinden biri olan derneğimiz projeleri ve etkinlikleriyle adından söz ettirmeye devam ediyor. Artı değerleri bünyesine katan, kurumsallaşan, gençleşen ve vizyon anlamında güçlenen kadromuzla bir ekip işi olarak ortaya çıkan bu şenliğimizde yönetimimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diyerek herkese iyi eğlenceler diledi.
BGP  HABER
 

YORUM BIRAKIN