Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Balkanlı liderlerden K. Makedonya’ya taziye mesajlarI

Sırbistan , Yunanistan , Türkiye ve Bulgaristan'dan  otobüs kazasında vefat edenler için taziye mesajı yayınladı.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç, şahsi ve Sırbistan vatandaşları adına vefat ailelerine ve Kuzey Makedonya halkına en derin taziyelerini iletti, yaralılara acil ve başarılı bir iyileşme diledi.
Vuçiç, “Bulgaristan’da bir otobüste yolcuların trajik ölümünün korkunç haberini inanamayarak ve üzüntüyle aldım. Ülkenizin vatandaşlarıyla paylaştığımız acıyı tarif edecek kelime yok. Bu trajediden önce sessizce, kurbanların ailelerine ve tüm kardeş halkına başsağlığı diliyoruz. Sırbistan şimdi yanınızda, gerekli tüm yardım ve desteği sağlamaya hazır, çünkü bu trajedide yalnız değilsiniz.” ifadelerine yer verdi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Bulgaristan’da meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Miçotakis, “Bu sabah erken saatlerde Bulgaristan’da özellikle küçük çocukların yaşadığı korkunç kaza ve can kaybından kesinlikle şok oldum. Dualarımız hayatını kaybedenlerin ailelerine yöneliktir. Yaralıların hızlı iyileşmesini diliyorum.” diye konuştu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan’da meydana gelen otobüs kazası ve huzurevindeki yangında hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan’ın Varna şehrindeki bir huzurevinde çıkan yangın ve Pernik kenti yakınlarında Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün yaptığı kaza sonucu çok sayıda can kaybının ve yaralının bulunduğun üzüntüyle öğrenildiği bildirildi.
Açıklamada, “Bu acı olaylar neticesinde hayatını kaybedenlerin ailelerine, Bulgaristan ve Kuzey Makedonya hükümetlerine ve halklarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'da  kazaya ilişkin taziye mesajı yayınladı.

Şentop, “Bulgaristan’da meydana gelen trafik kazası sonucu vefat eden Kuzey Makedonyalı kardeşlerimize rahmet niyaz ediyorum. Feci kaza dolayısıyla Kuzey Makedonya’ya başsağlığı diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Bulgaristan’daki GERB Partisi Genel Başkanı eski başbakanlardan  Boyko Borisov da Kuzey Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ile telefonda görüşerek taziyelerini iletti.

Bilindiği üzere Bulgaristan'ın Başkenti Sofya’nın batısında Struma Otoyolunda Pernik yakınlarında , Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün bariyerlere çarparak  alev alması sonucu 46 kişi yanarak hayatını kaybetmişti.

gocmenplatformu.com

 

YORUM BIRAKIN