Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan’da kesilmek istenen bacağı Türkiye’de kurtarıldı

BULGARISTAN’DA OTOMOBIL CARPMASI SONUCU KOPAN BACAGI YERINE DIKILDIKTEN SONRA ENFEKSIYON KAPMASI UZERINE KESILMESINE KARAR VERILEN ZDRAVKA MITEVA GEORGIEVA, GELDIGI TEKIRDAG’IN CORLU ILCESINDE GORDUGU TEDAVI SONUCU BACAGI KESILMEKTEN KURTARILDI. (FOTO: MEHMET YIRUN/DHA, TEKIRDAG)

Bulgaristan’da geçirdiği trafik kazasında kopan sol bacağı dikildikten sonra enfeksiyon kapması sonucu kesilmesine karar verilen Zdravka Miteva Georgieva, Türkiye’de tedavi edildi.

Dobriç kentinde yaşayan, evli ve 1 çocuk annesi Zdravka Miteva Georgieva’nın sol bacağı, 4 yıl önce yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpmasıyla koptu. Bulgaristan’da tedavi gören ve bacağı yerine dikilen Georgeava, ardından defalarca ameliyat geçirdi. Bacağı bir süre önce iltihaplanması üzerine yine hastaneye başvuran Georgiava’ya doktorlar, tedavisinin imkansız olduğunu belirterek, kesmek zorunda olduklarını söyledi.

Doktorlarla birlikte bacağının kurtarılması için arayış içine giren Georgieva, irtibat kurulan Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki özel hastaneye yönlendirildi.

Bacağı kesilmekten kurtarılan ve koltuk değnekleriyle yürümeye başlayan Georgieva’yı tedavi eden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Bilge, hastanın durumunun çok iyi olduğunu belirterek, “Kaynama ameliyatı ve kemik nakli yaptık. Kalçadan ve diğer cansız olan bir bölgeden aldığımız kemikle o bölgede kaynatma işlemi yaptık” dedi.

Georgieva, kazada bacağının koptuğunu ve yerine dikilmesinin ardından defalarca ameliyat geçirdiğini anlattı. Tedavi olmak için Türkiye’yi seçtiklerini belirten Georgieva, “Bulgaristan’da bir kaza geçirdim. Yaya geçidinde araba çarptı ve ayağım koptu. Bulgaristan’da yapabilecekleri her şeyi yaptılar fakat tedaviyi tamamlayamadılar. Bacağımın kurtarılabilme ihtimali olduğunu söylediler biz de tedavi olmak için Türkiye’yi seçtik. Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Tedavi çok iyi gidiyor hatta mükemmel diyebilirim. Sonuçların daha iyi olmasını umut ediyorum” dedi.

 

Kaynak: yenişafak

YORUM BIRAKIN