Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bulgaristan Sosyalist Partisi Genel Başkanı Korneliya Ninova istifa etti

BULGARİSTAN
Ana muhalefetteki Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) Genel Başkanı Korneliya Ninova, Bulgaristan İçin BSP İttifakı’nın 26 Mayıs’ta yapılan Avrupa Birliği (AB) Parlamentosu seçimlerinde oyların yüzde 24,24’ünü alarak, Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) partisinden sonra ikinci siyasi güç konumunda olmaya devam etmesinden dolayı BSP Ulusal Konseyi toplantısında görevinden istifa ettiğini duyurdu.
Toplantıda yaptığı açıklamada günümüzün demokratik toplumlarında mağlubiyet alındığında herkesin bedel ödemek zorunda olduğunu kaydeden Ninova,”BSP’nin Genel Başkanı olarak mağlubiyetin sorumluluğunu üstleniyorum ve görevimden istifa ediyorum” diyerek istifasını açıkladı.
BSP Ulusal Konseyi, 26 Mayıs’ta yapılan Avrupa Parlamentosu seçimlerinde BSP’nin GERB’e mağlup olmasından dolayı olağanüstü toplantıya çağırıldı. Dün Ninova, mağlubiyeti bizzat itiraf etti ve seçim sonuçlarının iyi bir şekilde analize edileceğini ve BSP Genel Başkanı seçimine ilişkin yeni kurallar ve Bulgaristan İçin BSP İttifakı Meclis Grubu’nun tekrar Ulusal Meclis çalışmalarına katılmasını önereceğini açıkladı.
Bulgaristan İçin BSP İttifakı, aldığı mağlubiyete rağmen önceki Avrupa Parlamentosu seçimlerine kıyasla daha fazla milletvekili çıkardı. İttifakın, Avrupa Parlamentosu’na liste başı adayı Elena Yonçeva, Avrupa Sosyalistler Partisi (PES) Başkanı Sergey Stanişev, Petır Vitanov, İvo Hristov ve Tsvetelina Penkova olmak üzere 5 temsilci göndermesi bekleniyor.
Kaynak : Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN