Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Cebel Belediye Başkanı Necmi Ali: Ustra Kalesi, daha çok turist çekecek

CEBEL / KIRCALİ
Cebel (Şeyhcuma) Belediye yönetiminin belirlediği iddialı hedefi, Ustra Kalesi’nin yerli ve yabancı turistlerin gezi turlarının temel başlangıç noktalarından birisi haline getirilmesidir. Bu yönde bir büyük adım daha atıldı.
Cebel Belediye Başkanı Necmi Ali, “Bakanlıklar arası bir komisyon Ustren (Ustura) köyünün arazilerinde bulunan Ustra Ortaçağ Kalesi’nin yer aldığı arkeolojik alanın sınırlarını ve korunması rejimini belirleyecek” diye bildirdi.
Bu işler, Kültür Bakanı tarafından görevlendirilen bir komisyon üyeleri tarafından yapılacak. Ustra Kalesi, ulusal öneme sahip yapı statüsüne sahiptir.
Necmi Ali, ”Amaç, kale duvarlarının restorasyonu, korunması ve sergilenmesi ile ilgili projelerin hazırlanmasını sağlayacak Ustra Kalesi alanının tek bir yapı olarak belgelenmesidir. Tüm bunlar, taşınmaz değerin popülarize edilmesi için girişimlerde bulunulmasına ve ilçede turizmin gelişmesi için temel bir faktör haline getirilmesine imkan verecektir” diye kaydetti.
Uzmanlar dün saha çalışması yaptılar ve bugün ve yarın Cebel'de oturum gerçekleştirecekler.
Ustra Kalesi, Rodoplar’da en korunmuş kalelerden biridir. Kale kalıntılarının bulunduğu alanda birçok bina ve kulenin temelleri korunmuştur. Orta Çağ döneminde inşa edilen kale, başlıca Bizans İmparatorluğu'nun yönetimi altında bulunmuştur.
Ustra Kalesi, oradan geçen ticaret yolunu korumak için 10. yüzyılda inşa edilmiştir. Ustren köyü yakınlarında bulunan kale, dik bir zirvenin en üst kısmında yer almaktadır ve buradan uzak manzaralar seyredilmektedir.
Kırcaali Haber

YORUM BIRAKIN