Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Mustafa Karadayı Cumhurbaşkanı adayı

Bulgaristan tarihinde  ilk kez bir Türk , partisini temsilen , Cumhurbaşkanı adayı oldu.
Bulgaristan'da Türk'lerin ağırlıkta olduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) (DPS) Merkez Yürütme Kurulunun bugün aldığı kararla partinin Genel Başkanı Mustafa Karadayı’yı Cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı olarak da HÖH Avrupa Milletvekili İskra Mihailova gösterildi.
 Her seçimde belirli adaylara destek veren parti , kuruluşundan  beri ilk defa tek başına Cumhurbaşkanı yarışına kendi adayları ile katılacak.
Bulgaristan Cumhurbaşkanı ve Bulgaristan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Rumen Radev, ''Sizin Anavatanınız neresi?'' diye sorunca Mustafa Karadayı: "Tarihsel gerçeklere dayanarak büyük-büyük anavatanımıza bakacak olursak, aslında belki de ortak bir büyük-büyük anavatanımız olduğu ortaya çıkıyor'' diye cevap vermişti.

Mustafa Karadayı Smolyan’a bağlı Borino Köyünde 8 Mayıs 1970 tarihinde doğdu. Ulusal ve Dünya Ekonomisi Üniversitesi  mezunu Karadayı  HÖH’e 1991 yılında üye oldu. Partinin  gençlik kollarında ve yıllarca  üst organlarında görev alan Karadayı 2013 yılında milletvekili seçildi , Lütfi Mestan’ın HÖH genel başkanlığından uzaklaştırılmasının ardından 24 Aralık 2015 tarihinde partinin Eş başkanlığına getirildi ve  24 Nisan 2016 yılında düzenlenen HÖH  9. Olağan Kurultayında Genel Başkan olarak seçilen Mustafa Karadayı,12 Aralık 2020 yılında güven tazeleyerek  yeniden Genel Başkan seçildi.

BGP HABER

YORUM BIRAKIN