Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Uğur Mumcu Bursa'da yoğun katılımla anıldı

BURSA GÜNDEMİ
24 Ocak 1993 yılında Ankara’da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci- yazar Uğur Mumcu , katledilişinin 29. yılında Bursa'da yoğun katılımla anıldı.
Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi öncülüğünde , Setbaşı Mahfel önünde başlayan anma etkinliğine CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, CHP Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş , CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz , Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Gürkan Altun, Bursa Barosu yönetim kurulu üyeleri, sendikalarının ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve temsilcileri, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı.
Setbaşı Mahfel önünde yapılan basın açıkjlaması ile başlayan etkinlik , Heykel’deki Atatürk Anıtı’na kadar süren yürüyüşle devam etti. Atatürk Anıtı önünde aygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na Uğur Mumcu ve tüm basın şehitleri adına çelenkler sunuldu.


BGP HABER

 

YORUM BIRAKIN