Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

EURO - DOLAR - LEVA YÜKSELİYOR

Ekonomimizin gerçek durumu , bölgemizdeki ve dünyadaki gelişmeler , ABD Merkez Bankası'nın (FED) Aralık ayında faiz artıracağı yolundaki beklentilerin güçlenmesiyle dolar - 3.62 lirayı , euro - 4.23 lirayı aşarak rekor kırdı ve  Bulgar Levası da yükselişe geçti. Bulgaristan göçmenlerini , özellikle Bulgaristan'la ticaret yapanları ve Bulgaristan'a seyehat edenleri yakından ilgilendiren  Bulgar Levası da yükseldi. , artık 1 - Bulgar Levası alabilmek için - 2.17 Türk Lirası vermek gerekiyor . 
 T.C. Merkez Bankasının 06.11.2002  verilerine göre  , 1 - dolar alabilmek için  1.64 TL vermek , 1 - Bulgar Levası alabilmek için - 0.65 TL  vermek gerekiyordu. 
Bulgar Levasının son derece değerlenmesi nedeniyle göçmenlerin Bulgaristan ziyaretlerini etkiliyor , hatta Bulgar Levasının güçlenmesi ,  sonucu Bulgaristan vatandaşları günübirlik alışveriş için Edirne'ye akın ediyorlar. 
Özellikle EURO yükseldikçe Bulgar Levası da TL karşısında değer kazanıyor , bu yükselişlerin nerede duracağı belli değil , bunu belirleyen unsurlar başta da belirttiğimiz gibi ekonomimizin gücü ve dış etkenler.
BGP HABER

 

 

YORUM BIRAKIN