Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

FARUK YILMAZ ARDİNO'DA KONSER VERDİ

Tek Rumeli Televizyonu'nda program sunuculuğu yapan ünlü Türk sanatçı Faruk Yılmaz, cumartesi akşamı Ardino (Eğridere) kasabasında büyük bir konser sundu. Sonbahar Kültür Şenlikleri programı kapsamında düzenlenen konser kasaba merkezine toplanan hayranlarında büyük bir coşku yarattı. Bir saati aşkın süren konserde ünlü sanatçının söylediği en sevilen Rumeli ve Balkan türküleri hayranlarını sevindirdi. İzleyiciler, Faruk Yılmaz’ın hemen hemen söylediği tüm türkülere hep bir ağızdan eşlik ettiler. 
Konseri izleyenler arasında Ardino’nun kardeş Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Eğridereliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aydın Yılmaz, İstanbul Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Olcay Özgün ve Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat hazır bulundular. 
Konser öncesi ve sonrasında Ardino’daki hayranları, onunla fotoğraf çektirmek için Faruk Yılmaz’ın etrafına üşüştüler. Türk sanatçı, hiçbir hayranını hayal kırıklığına uğratmayarak, her birisiyle fotoğraf çektirdi. Ayrıca onlara imza dağıtmayı da unutmadı. 
Ardinolular, “Faruk Yılmaz, sevilen türküleri hatırlatarak, bizleri geçmişe götürdü” diye ifade ettiler. 
Faruk Yılmaz, “Ardino’da üçüncü kez konser sundum. Bulgaristan’ın değişik yerlerinde bulundum, fakat Ardino’da kendimi evde gibi hissediyorum. Damadım Başevo (Hallar) köyünden bir göçmendir. Rodop insanı muhteşemdir. En kısa zamanda tekrar bu güzel insanlarla buluşma imkanım olmasını umuyorum” diye ifade etti. 

                                                                                                                           Kaynak : Güner ŞÜKRÜ

YORUM BIRAKIN