Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Bozbey'den Çarşı Esnafına Ziyaret

Seçim çalışmalarını hızlı bir tempoda sürdüren CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Bursa'nın tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ni ziyaret etti.
Ziyaretlerine Millet İttifakı CHP Osmangazi Belediye Başkan Adayı Erkan Aydın'la birlikte Koza Han'dan başlayan Bozbey, burada esnafa hayırlı işler diledi. Bozbey daha sonra Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Yönetimi ve Koza Han esnafıyla kahvaltıda biraraya gelerek hem karşılıklı fikir alışverişinde bulundu hem de esnafın sorunlarını dinledi. Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım'ın beklentilerini dile getirdiği buluşmada, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde bulunan esnaf da turizm potansiyelinin çok yüksek olduğu bölgede, turist sayısının az olmasından yakındı.
Esnafı dikkatle dinleyen Başkan Mustafa Bozbey, Hanlar Bölgesi için önerilerini sundu. Bozbey, yaşanan sorunların giderilmesi için bir üst kurul oluşturulacağını belirterek, "Ortak akılla alınacak kararlar burada uygulanacak. Bursa turizm kenti olması gerekirken maalesef turizmden çok düşük pay alıyor. Bu, esnafımıza olumsuz olarak yansıyor. Turizmi, Bursa'nın gündemine alacağız ve 31 Mart'tan itibaren Bursa turizm kenti olma konusunda önemli bir yola girmiş olacak. Çarşı esnafının gelirlerini yükseltmeyi hedeflerken, çarşının bir düzen içinde yönetilmesini de arzu ediyoruz. Bu konuda ilgili paydaşlarla birlikte bir üst yönetim kurup, bu bölgeyi nitelikli hale getirmemiz mümkün. Anıtlar Kurulu'yla görüşüp, ruhsat sorununu da çözmeliyiz" dedi.Cuma Namazı'nı Ulu Camii'de kılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, daha sonra Bakırcılar Çarşısı, Kapalı Çarşı, Kuyumcular Çarşısı, Eski İpek Han, Düğün Çarşısı, Eski Aynalı Çarşı ile Ulu Camii çevresinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Çarşı esnafını tek tek gezerek hayırlı işler dileklerini ileten Mustafa Bozbey, alışveriş yapan halkla da sohbet etti. Vatandaşların ve esnafın yoğun ilgisi ve desteğiyle karşılaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da değişimi birlikte gerçekleştireceklerini vurguladı. Bozbey, 31 Mart yerel seçimlerinde hem esnaftan hem de vatandaşlardan destek istedi.
WWW.BGP.COM.TR
gocmenplatformu.com
belkangocmenleri.com
goc

YORUM BIRAKIN