Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Büyükelçi Süleyman Gökçe’nin Veda Mesajı

1 Aralık 2013 tarihinde başladığım Sofya Büyükelçiliği görevimden 16 Kasım 2017 tarihi itibariyle ayrılırken, sizlere veda ediyorum.
Mesleğimin Sofya’da geçirdiğim bu son dört yılında, komşumuz, dostumuz, ortağımız ve müttefikimiz Bulgaristan’da görev yapma ayrıcalığına sahip olmaktan ötürü her zaman heyecan ve mutluluk duydum. Bulgaristan, her zaman Türkiye için çok önemli bir dost ülke olmuştur. Ortak tarihimizden doğan bu hakikat, gelecekte de devam edecektir.
Görevim süresince, mesai arkadaşlarımla birlikte, Türkiye ve Bulgaristan arasında ikili ve çok taraflı zeminde yakın dostluk ve işbirliğine dayalı ilişkilerin ve iki ülke halkları arasındaki birlikteliğin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, ortak refahı hedefleyen, geleceğe odaklı yapıcı bir anlayışla çalıştık.
İkili siyasi ilişkilerde her zaman olumlu ivme hedefledik. 
Türkiye’nin Bulgaristan’daki yatırımlarını ve ikili dış ticaretimizi iki katına çıkarmayı başardık. Düzenlediğimiz eğitsel ve kültürel etkinliklerle, halklarımız arasında daha güçlü bir bağ kurmak için yoğun çaba harcadık. Bu dönemde, vatandaşlarımızın ve tüm Bulgaristan halkının konsolosluk, eğitim, kültür, turizm, ticaret ve yatırım alanlarında ihtiyaç duyabilecekleri her türlü hizmeti kapsayıcı, hızlı ve kesintisiz şekilde sunmaya gayret ettik.
Bulgaristan’daki soydaşlarımız, ikili ilişkilerimizin merkezinde yeralan, temel ve önemli bir unsurdur. Soydaşlarımız, Bulgaristan’daki toplumsal ve kültürel yaşama çeşitlilik katan, ekonomik canlılığı artıran, barışçı hoşgörü ortamına zemin hazırlayan ve ülkelerimizi birbirlerine bağlayan önemli bir değerdir. Bulgaristan’ın eşit vatandaşları olarak, toplumun aslî ve kurucu unsuru olarak; demokratik yollardan haklarına, özgürlüklerine, hukuklarına sahip olmaları önemlidir. Bu temel hak ve standartların mevcudiyeti, Bulgaristan’ı Avrupa Birliği içinde müstesna bir konuma getirecektir. Bulgaristan’ın önümüzdeki aylarda AB Dönem Başkanlığı’nı üstlenecek olması, bu açıdan önemli bir fırsat sunacaktır.
Dört yıl süresince, görevimi en iyi şekilde yapmama imkân veren, desteğini, yardımını ve konukseverliğini esirgemeyen Bulgaristan makamlarına ve başta soydaşlarımız olmak üzere tüm Bulgaristan halkına içten teşekkürlerimi borç biliyorum.
Bu vesileyle, selam, sevgi ve saygılarımı, halisane esenlik dileklerimi sunuyorum.
Süleyman Gökçe
T.C. Sofya Büyükelçisi

YORUM BIRAKIN