Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kırcaali Valiliği Apostil İşlemine Başladı

 

Kırcaali Valisi Nikola Çanev,”Yılın başından itibaren Kırcaali Valiliği’ne vatandaşlar için son derece önemli olan yeni bir işlev verilmiştir. Valilik, belediye başkanları ve belediye idareleri tarafından verilen doğum belgesi, nikah belgesi ve ikametgah belgesi ve başka belgelere apostil tasdiki yapmaya yetkilidir” diye bildirdi.
Vali, Valiliğin belgelere apostil tasdiki yapmasını isteyen vatandaşların belediyeler tarafından kendilerine verilen bu belgelerde, ilgili belediyenin damgasının, belediye başkanının ya da bu işlevleri yerine getirmek üzere belediye başkanı tarafından yetkilendirilen görevlinin isminin ve imzasının bulunması şartı olduğunu hatırlattı.
Çanev,”Bu apostil tasdiki bu belgenin imzalarının hem veren devlette hem de Lahey Sözleşmesi’ne taraf olan herhangi bir devlette geçerli olması üzere gerçekliğini doğrular. Apostille yapılmış bir belgenin bu ülkelerin her birinde noter tarafından onaylanması ve yasallaştırılması gerekmez” diye belirtti. 
Yılın başından beri ülkede toplam 1140 belgeye apostil tasdiki yapılmıştır. Onların 256’sı Kırcaali Valiliği’nde yapılmıştır. Şimdiye kadar apostil tasdik işlemleri, Sofya’da Dışişleri Bakanlığı’nda yapılmaktaydı. 

Kaynak : Kırcaali Haber

 


 

YORUM BIRAKIN