Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Kurtlar, Borovitsa köyünde güpegündüz hayvanlara saldırıyor

BULGARİSTAN / KIRCAALİ 
Kırcaali İli Ardino (Eğridere) ilçesine bağlı Borovitsa (Çamdere) köyü muhtarı Aysel Mehmet,”Borovitsa köyü arazilerinde otlayan ik danaya güpegündüz saldıran kurtlar, onları boğmuştur” diye tehlikeli bir durumu bildirdi. Kurtun boğduğu hayvanların sahibinin Mirovets Mahallesi’nden bir hayvan çiftliği sahibi olduğu anlaşıldı.

Köy muhtarı Aysel Mehmet,” Bu sıradaki yırtıcı hayvan saldırısı. Kurtlar, bir yıl içinde koyun, kuzu ve dana olan 60'tan fazla hayvanı boğdular. Çıkmazdayız. Büyük bir kurt popülasyonu söz konusu. Hayvancılık, burada insanların tek geçim kaynağıdır ve her bir hayvan ölümü sahibi için büyük bir kayıptır. Onlara karşı herhangi bir önlem alamayız. Kötü olan şey, giderek insanlara daha da yaklaşmalarıdır. Yakacak odun toplayan ve hayvan otlatan insanlara da saldırmaya başlamalarından endişeleniyorum” diye ifade etti. 

Muhtar, Ardino Devlet Orman İşletmesi’ni, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ve diğer yetkili kurumları Ardino Beli Brezi Avcılık ve Balıkçılık Derneği’ne bir kurt avı düzenlemesi konusunda yardımcı olmaya çağırdı.

Güner ŞÜKRÜ

YORUM BIRAKIN