Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Meral Akşener Bulgaristan’a Gidiyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 24-25 Temmuz tarihleri arasında Yunanistan ve Bulgaristan'ı ziyaret edecek. Akşener Başkanlığındaki İYİ Parti heyeti  Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet’in ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenecek törenler için  Yunanistan'ı , iki yıl önce hayatını kaybeden Milli Haltercimiz Naim Süleymanoğlu’un Mestanlı'da yapılan  anıtın  açılışına katılmak üzere Bulgaristan'ı ziyaret edecek.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Başkanlığındaki heyette  milletvekillerinin ve partililerin yer alması bekleniyor.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Başkanlığındaki Heyetin Yunanistan’daki ilk durağı Gümülcine’de bulunan Türkiye Başkonsolosluğu olacak. Saat 13.00’da gerçekleşecek ziyaret sonrası Batı Trakya Türklerinin seçtiği Müftü İbrahim Şerif ile bir araya gelecek olan İYİ Parti heyeti, saat 15.30’da ise Gümülcine Türk Gençler Birliği’ni ziyaret ederek burada STK temsilcileri ile bir toplantıya katılacak. 
Akşener Başkanlığındaki İYİ Parti heyeti saat 17.30’da ise Batı Trakya Türklerinin lideri Dr. Sadık Ahmet’in mezarını ziyaret edecek. Sonrasında Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi’nin düzenlediği yemeğe katılacak olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, buradan Bulgaristan’a hareket edecek.
İYİ Parti heyetinin 25 Temmuz’da gerçekleştireceği Bulgaristan ziyaretinde ilk durak, 2 yıl önce hayatını kaybeden olimpiyat şampiyonu ve dünya rekortmeni milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun ailesi olacak. Saat 11.00’da gerçekleşecek ziyaret sonrası ise saat 14.00’da Bulgaristan’da direnişin simgesi olan Türkan Bebek Anıtı ziyaret edilecek.
İYİ Parti heyeti Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) yönetimi ve bölgedeki Türk belediye başkanları ile görüştükten sonra Sorumluluk Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi (DOST) yönetimi ile bir araya gelecek. 
Saat 19.30’da Naim Süleymanoğlu için dikilen anıtı ziyaret edecek.

 

 

     

YORUM BIRAKIN