Balkan Göçmenleri Platformu | BGP

Borisov ve Erdoğan Bosna-Hersek'te Görüştüler

Başbakan Boyko Borissov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede "Barış ve diyalog en iyi diplomasidir" dedi. İki lider, Bosna-Hersek'teki Güneydoğu Avrupa İşbirliği Sürecinde Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nde görüştü.
Borisov ve Erdoğan, ikili işbirliğinin derinleşmesini ve Türkiye'nin Bulgaristan sınırındaki göçmen akışını durdurmadaki katkısını görüştü.
Görüşmede Başbakan Borisov, Bulgar dış politikasının bir parçası olan ikili ortaklığın sürdürülebilir geliştirilmesinin önemini vurguladı. Boyko Borisov, "Türkiye Bulgaristan'ın sınır komşusu, NATO müttefiki ve göç alanlarında, terörle mücadele, enerji arzı ve güvenlik, ulaşım koridorları, tarım ve hayvancılıkta kilit bir ortaktır" dedi. Bulgaristan Başbakanı iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin, karşılıklı saygı, eşitlik ve içişlerine müdahale etmeme ilkeleri çerçevesinde devam edeceğini vurguladı.
Boyko Borisov ve Recep Tayyip Erdoğan, son yıllarda turizmin, enerjinin ve taşımacılığın iyi gelişimine dikkat çekerek Bulgaristan ile Türkiye arasındaki siyasi ve ekonomik diyaloğun yoğunlaşmasından memnuniyet duyduklarını belirttiler.
Başbakan Borisov toplantıda, "Türkiye'nin göç akımını engellemesindeki katkısını takdir ediyoruz ve 18 Mart 2016'da AB ile Türkiye arasında Ortak Beyanname'nin uygulanması da dahil olmak üzere iyi uygulamaların sürdürülmesini destekliyoruz. Avrupa'daki bütün ülkeler için barış ve diyalogun en iyi diplomasi aracı olduğu konusunda eminim." dedi. 
Bulgaristan Başbakanı, "Türkiye de dahil olmak üzere AB’ne aday ülkeler, bizim yakın komşularımızdır ve dolayısıyla AB'nin değerlerinin ve ilkelerinin güvence altına alındığı bir istikrar, güvenlik ve refah bölgesi oluşturulmasına önem veriyoruz" dedi.
Kaynak: Başbakanlık Basın Merkezi

 

 

 

YORUM BIRAKIN